Centre històric d'onda

Main image

Multimèdia Gallery 

Visitar Onda és descobrir un gran patrimoni històric i cultural. Tot comença en el seu barri antic, un lloc ple d'art, cultura i història.

Onda es troba a la comarca de la Plana Baixa, a l'interior de la província. Aquesta localitat té molt a ensenyar. Si visites Onda, descobriràs un gran patrimoni històric i cultural.

Vols conéixer més sobre la seua història? L'origen d'Onda és ibèric, encara que l'època de major esplendor li la va atorgar la cultura islàmica, de la qual queda un gran patrimoni històric i cultural, sent la seua joia és el castell, que corona el centre històric. Tant el castell com el centre històric han sigut declarats Conjunt Històric i Artístic i Bé d'Interés Cultural.

Una vegada a Onda, si visites el seu barri antic, descobriràs que està replet de nombrosos carrerons i places. Mires on mires, trobaràs una gran varietat de patrimoni cultural, civil, religiós i militar. Gràcies a tot això, descobriràs com va ser l'antiga ciutat medieval.

Et proposarem un recorregut perquè no et perdes cap detall. La ruta comença en el centre principal de la vila medieval: la Plaça de l'Almodí. Aquest punt és més conegut pels veïns com la Font de Dins i s'hi accedia des del portal principal de la muralla que envoltava la ciutat, el Portal de Sant Roc o La Safona. Hui dia, aquest punt ja no es conserva com a tal, però sí que podràs veure el seu arc gòtic integrat en la façana d'una de les cases.

Seguint la ruta pels carrerons musulmans, podràs visitar diferents esglésies, com l'Església de la Sang, l'Església de l'Assumpció o la capella de Sant Vicent Ferrer. I una vegada arribes a les Escaletes dels Gats podràs començar la pujada al Castell de les 300 Torres.

Onda t'ofereix una gran varietat d'activitats i, després d'una llarga ruta per la localitat, podràs gaudir de les esquisideses d'aquest municipi de la Plana Baixa.

Més informació

Horari

Visita libre