Galeria Multimèdia

Omplir els carrers d'art és, sens dubte, el germen de l'actual museu a l'aire lliure d'Orpesa, un lloc on passejar envoltat d'obres singulars.
Més informació

El museu d'escultures a l'aire lliure d'Orpesa va nàixer de la iniciativa veïnal fa ja unes quantes dècades, en els anys huitanta del segle passat. En aquell moment va sorgir la idea de crear un certamen escultòric, probablement a causa de l'amor a l'art que sentien els impulsors d'aquesta proposta.

En l'actualitat, el museu d'escultures d'Orpesa s'ha convertit en una agradable ruta que serpenteja per diferents enclavaments de la ciutat i que permet contemplar les obres que han resultat guanyadores del Certamen d'Escultura "Vila d'Orpesa". D'eixa manera, l'àmbit turístic i el cultural es donen la mà oferint al vianant la possibilitat de sorprendre's davant les creacions exposades.

Pots iniciar la teua visita a aquest museu sense parets a la plaça Mallorca. Allí està exposada una obra que els veïns han decidit anomenar "El Bes" i que va ser la guanyadora de la primera edició, sota el nom de "Universal".

Donada la bona recepció que ha tingut aquest museu d'escultures a l'aire lliure a Orpesa, en l'actualitat s'han preparat rutes audioguiades que facilitaran la comprensió de les obres i el coneixement dels racons de la ciutat.

Una de les peces més estimades d'aquest museu d'escultura a l'aire lliure és la de "La Sireneta", que recentment ha sigut retornada al seu lloc després d'una necessària restauració. Aquesta mostra d'art al carrer és només un dels molts motius pels quals visitar Orpesa, a més del seu castell o del seu jardí encantat. Gaudeix de l'art mentre passeges per aquesta ciutat amb tant que oferir!