Festes de la Mare de Déu d’Ermitana

Main image

Multimèdia Gallery 

*Aquest any, a causa de la situació sociosanitària, la programació festiva ha estat cancel·lada. En el seu lloc, s'ha programat el ROCART, Festival d'Art i Cultura de Peníscola, de l'11 a l'26 de setembre.* Veure ROCART.


Durant el mes de setembre se celebren a Peníscola les festes en honor de la seua patrona la Mare de Déu d'Ermitana.

La plaça d'Armes és el lloc on any rere any es representen les danses que constituïxen la manifestació més important de la festa, màxima expressió de la devoció del poble cap a la seua patrona. Estos ancestrals balls i desfilades evoquen la tradició guerrera i llauradora de la Ciutat del papa Luna.

El seu origen és molt antic i s'integren pels grups de dansants, llauradores, llauradoretes, cavallets, pelegrines i moros i cristians; els dansants, abillats amb les seues sinagües emmidonades, són el grup més característic; el castell és l'última part de la seua actuació i consistix en una torre humana des de la que es reciten uns emotius versos.

A la festa tradicional, s'han unit des de fa no molt sumptuoses desfilades de Moros i Cristians que fan la seua entrada i eixida els dos últims dies de la festa i que al compàs de belles marxes musicals omplin de colorit la fi de la festa patronal.

Espectaculars focs artificials, revetles populars, concerts, tancaments i solta de vaquetes en el cós i també en la platja són altres de les moltes activitats programades per a esta celebració, que en 1997 va obtindre la declaració de Festa d'Interés Turístic Nacional.

Més informació

Horari

Del 7 de septiembre al segundo domingo consecutivo

Data d'inici

07/09/2020

Data finalització

20/09/2020

Tipus d'interès

Interés turístic nacional

Interés turístic