Multimèdia Gallery 

Caminant o pedalant, la Via Verda de Ojos Negros és la via verda més llarga d'Espanya que podràs recórrer al costat de les antigues vies del ferrocarril.

Saps quina és la via verda més llarga d'Espanya? La tenim molt propet i és la Via Verda de Ojos Negros. Aquesta ruta de 160 quilòmetres comprén les províncies de València, Castelló i Teruel. Donada la seua gran longitud, s'ha dividit en dos trams diferents perquè la puga recórrer tothom.

Aquesta via verda va nàixer gràcies a la recuperació d'antics traçats ferroviaris que unien Sagunt amb les mines de Ojos Negros. Això permet que siga universalment accessible i segura, perquè per aquest recorregut no passa cap vehicle.

Eixos dos trams que existeixen de la via verda de Ojos Negros es divideixen en 92 quilòmetres per terres de Teruel fins a la localitat de Santa Eulalia i 70 quilòmetres que forma el tram de Castelló i València en direcció perpendicular del Mediterrani i a la recerca de terres aragoneses. En aquests 162 quilòmetres es pot contemplar un entorn natural i rural ple d'història amb trinxeres, túnels i viaductes.

La vall del riu Palància és el marc on es desenvolupa aquesta etapa sobre el ferrocarril miner de Sierra Menera. Des de l'altiplà de Barracas al peu de la Serra de Javalambre, la Via Verda de Ojos Negros descendeix fins a les precioses hortes valencianes a la vora del Mediterrani.

Per a fer aquesta ruta has d'anar mínimament preparat per a poder recórrer-la sense cap problema. A més, no fa falta que la faces a peu, també pots agafar la teua bicicleta i recórrer-la amb tota la teua família. La duresa de l'etapa dependrà del sentit en el qual la recórregues. Per exemple, en direcció Teruel-València, el camí és costa avall, per la qual cosa és més senzill. Si fas el recorregut al revés, acumula més de 1400 metres de desnivell.

Recórrer aquesta meravellosa via verda és tot un luxe. Camina, gaudeix i sent la naturalesa que t'envolta a cada moment.