Multimèdia Gallery 

Descobreix l'Ermitori de la Mare de Déu de Gràcia, un edifici religiós amb 5 segles d'història i molt a admirar.

L'Ermita de la Mare de Déu de Gràcia té uns orígens que es remunten a l'any 1577 i se situa en un dels paratges més bells de la comarca de la Plana Baixa: el Termet, un autèntic jardí botànic a la vora del riu Millars.

Un arc de mig punt dona accés a l'ermita, d'estil barroc, amb nau rectangular i volta de creueria. Des de 1633, en el seu altar principal es venera la imatge de la patrona de la ciutat. L'oratori annex, conegut com la coveta, guarda, a més, una fidel reproducció de la imatge original de la Verge del segle XIV.

El Termet, jardí que alberga l'ermita, és sens dubte el principal pulmó verd de la ciutat i un dels entorns més emblemàtics de tota la província. En el passeig fins a arribar a l'ermita et trobaràs amb vegetació de ribera (oms, xops, salzes) i també mediterrània, adaptada a la falta d'aigua (pi blanc, carrasca, coscolla i llentiscle). És un paisatge de gran diversitat a nivell de flora i fauna, perfecte per a aprendre educació ambiental.

Enfront de l'Ermita trobaràs una font circular amb la figura del Pastoret. Dins observem obres de gran interés, com els taulells de Manises del segle XVIII i les pintures barroques que conserva la coveta. Si viatges a Vila-real i vols conéixer els espais més importants de la localitat, on es desenvolupa tant l'oci com l'activitat religiosa, el Termet i l'Ermita són de visita obligada.

Més informació
TIPUS

Jardins

Paratges