Multimèdia Gallery 

L'Alt Millars alberga molts llocs de gran valor històric i patrimonial. Aquesta ermita n'és un, i ens acompanya des del segle XIV.

L'ermita de Sant Bartolomé a Villahermosa del Río és un lloc de culte que ha sigut declarat Bé de Rellevància Local, i és un dels santuaris més monumentals de la comarca de l'Alt Millars. També un dels més populars, per descomptat.

Se situa a uns huit quilòmetres del nucli de Villahermosa del Río i s'hi arriba fins a l'ermita passant per les carreteres CV-1960 i CV-190. Va ser construïda entre finals del segle XIII i principis del segle XIV.

Hui dia, la zona on es troba l'ermita s'ha posat de moda perquè al seu voltant s'han construït cabanyes rurals i també hi ha instal·lacions com paellers, taules, bancs, aigua potable i molts més serveis. És un pla perfecte per a passar el dia entre amics o en família a l'aire lliure.

El conjunt del santuari està format per diversos edificis, a més de la pròpia ermita, com la casa de l'ermità i la hostatgeria, que actualment és un hotel rural. L'ermita és de planta rectangular i sostre de dos aiguavessos, i destaca per la seua cúpula assentada en un tambor i rematada amb teules. L'estil és sobri i dins trobem altars barrocs i pintures del segle XVI, a més de taules gòtiques del s. XIV que han sobreviscut fins hui.

Si la visites, no et perdes la imatge de Sant Esteve, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. El nostre territori està ple de temples catòlics que ens parlen de la nostra història i dels costums dels nostres avantpassats; en Villahermosa del Río hi ha un bon exemple que visitar.