Multimèdia Gallery 

Si et preguntes què veure a Villahermosa del Río, una visita a l'Església de la Mare de Déu de la Nativitat et farà descobrir una col·lecció molt valuosa.
Més informació

Villahermosa del Río és un municipi de la comarca de l'Alt Millars, a la província de Castelló, situat entre valls i muntanyes i envoltat d'un entorn natural magnífic. Els amants del turisme rural han de visitar aquesta localitat, perdre's pels seus carrers i senderes fins a arribar a l'Església Parroquial de la Mare de Déu de la Nativitat.

Aquesta església alberga una col·lecció parroquial d'art sacre, datada en l'últim terç del segle XIV i segle XV. La majoria de les peces són retaules gòtics de gran valor artístic, en els quals abunden les composicions simètriques, els detalls de l'ornamentació i una gran intensitat cromàtica. L'or en els fons de les peces és un clàssic d'aquestes obres, i sobretot destaca el Retaule dels Gojos de María.

Aquest retaule consta de tres carrers i tres pisos i en ell veiem imatges com la de la Verge de la Llet, l'Ascensió, l'Expulsió d'Adán i Eva del Paradís, la Nativitat o la Resurrecció. Una curiositat d'aquesta col·lecció és que conserva restes d'un retaule de temàtica escatològica.

A més dels retaules, la col·lecció d'objectes litúrgics i artístics de l'església està formada per escultures com la de Sant Bartolomé, gòtic del segle XIV; un calze renaixentista i una capa i casulla brodades del segle XVI. Si t'interessa l'art religiós i el patrimoni històric, a Villahermosa del Río tens molt a conéixer. Gaudeix-lo!