Descubre l'Horta et revela els secrets de l'horta valenciana

Treball en equip, verdures ecològiques i el preciós paisatge de l'horta de València a tan sols 20 minutos de la ciutat. T'animes a aprendre a cuinar una deliciosa paella amb Descubre L’Horta?

 

Descubre L’Horta, en Borbotó, és una iniciativa que porta quasi deu anys exercint de guardiana de costums i tradicions relacionades amb l'horta de València. El seu objectiu no és un altre que donar l'oportunitat de fer turisme gastronòmic i agroturisme just al costat de la ciutat, però envoltats de camps d'hortalisses, séquies i construccions típiques de la zona.

Pareix increïble, però Descubre L’Horta té el seu hort ecològic a menys de mitja hora de València, i convida a conéixer la sacrosanta recepta de la paella (adaptada a les verdures de temporada i als costums de la zona més pròxima a la ciutat) a tot aquell que vulga gaudir del plaer de cuinar a l'aire lliure i entre amics. Després de tot, fer la paella sempre és una festa, i conéixer la part de ritu social que comporta pot ser tot un descobriment.

Borbotó, a València, és una xicoteta pedania on el cultiu de les hortalisses forma part de la cultura i el paisatge, per això és el lloc triat per la iniciativa Descubre L'Horta per a aprendre a fer una paella tradicional de la zona, amb pollastre, conill, ànec, les verdures típiques i, si és temporada, la saborosa carxofa.

Però en Descubre L'Horta València, les seues pedanies i els seus oficis tradicionals es donen a conéixer més enllà de la paella, i permeten descobrir de primera mà com s'elabora l'orxata de manera artesana o fins i tot com embolicaven antigament les dones de la zona els purs “caliqueños”. 

I sense buscar molt, probablement pots veure en acció en l'horitzó als dedicats agricultors de la zona de l'horta, un ofici que exerceixen mesclant modernitat i costums ancestrals, com les de la gestió de l'aigua de reg.

Pot ser una ocasió ideal perquè els més xicotets coneguen com es cultiven els aliments, una cosa que, sens dubte, constituirà un aprenentatge molt positiu que els ajudarà a valorar els productes obtinguts a través d'oficis tradicionals.

T'animes a parlar amb l'associació Descubre L'Horta i a planificar amb ells un dia a l'aire lliure entre camps de verdures i hortalisses? No importa si t'ix bona la paella, el millor  serà l'experiència compartida.

Descubre L’Horta

Borbotó és una de les mostres més típiques del paisatge i l'arquitectura de L'Horta i està tan prop de València que et pots plantejar arribar a peu o amb bicicleta, fent un bon passeig entre camps d'hortalisses. Segons l'època de l'any, les aromes i els colors t'aniran contant quina verdura està en plena temporada. No t'ho perdes!

Imatges 
descubre l'horta borboto, descubre l'horta valencia, borboto valencia, borboto valencia menjar