Multimèdia Gallery 

El 8 d’octubre, els actes festius patronals s’entremesclen amb actes de Moros i Cristians. De matí té lloc la missa d’infants, en la qual tots els xiquets i xiquetes nascuts en l’any són passats pel mantell de la Mare de Déu del Remei. A la nit, amb la Nit de l’Olla, s’obri una de les grans festes d’Albaida, la de Moros i Cristians. Les comparses es reunixen als locals per a dinar, sopar i acabar de matinada en una desfilada d’allò més divertida i informal amb música i xarangues.

El dia 9 d’octubre és especial a Albaida per a qualsevol fester. Els bàndols moro i cristià engalanen els carrers de la població i li donen una vida i un sentit extraordinari. Música, vestits, llums, espectacles, carrosses i animals es combinen per a convertir la ciutat d’Albaida en el centre turístic comarcal. De matí, l’entrada de bandes de música és un acte molt bonic que culmina amb el rés de l’Àngel i la interpretació de l’himne d’Albaida a la plaça major. A la vesprada, al voltant de les cinc comença l’entrada de Moros i Cristians en la qual els dos bàndols aporten el millor d’ells mateixos.

El 10 d’octubre arranca amb els xiquets com a protagonistes amb l’entrada infantil de Moros i Cristians. A la vesprada, el protagonisme és, altra vegada, per a la patrona, ja que té lloc l’ofrena de flors dels festers moros i cristians a la Mare de Déu del Remei, i el record dels festers difunts.

Les festes conclouen l’11 d’octubre amb la gran cavalcada al matí i les ambaixades mora i cristiana a la vesprada i a la nit a la plaça. De l’11 al 20 d’octubre se celebra el novenari solemne de la Mare de Déu del Remei amb el qual es tanquen les festes patronals.
Més informació
Data d'inici

08/10/2022

Data finalització

11/10/2022

Tipus d'interès

Interés turístic autonòmic