Galeria Multimèdia

Descobreix un museu únic a Espanya, dedicat a preservar, conservar i comunicar l'art del titella a nivell internacional. Visitar-lo et fascinarà.
Més informació
Horari


Dilluns i festius tancat.
Dimarts, dimecres i diumenge de 10:00 a 14:00 h. i dijous, divendres i dissabte de 10:00 a 14:00 h. y de 16:00 a 19:00 h.

El Museu Internacional de Titelles d'Albaida (MITA) es troba dins del Palau dels Milà i Aragó, un conjunt arquitectònic del segle XV que té més de 1.100 metres quadrats. Aquest museu alberga una col·lecció de 426 marionetes que provenen de tot arreu del món; la majoria d'elles representen l'art i la cultura del seu país d'origen.

Va ser inaugurat en 1997 i és únic en la seua espècie a Espanya; no hi ha un altre museu de caràcter internacional que es dedique a preservar, estudiar, conservar, investigar i comunicar l'art del titella en la societat.

Què podem trobar si visitem el MITA a Albaida? La primera planta t'ofereix un audiovisual que ens explica les tècniques per a animar titelles. També amb una col·lecció de les figures més antigues del museu, de països tan diversos com Nigèria, Turquia, el Pakistan, Romania o Anglaterra. Destaca especialment la col·lecció de l'Illa de Java, amb una sèrie de titelles que són Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat per la UNESCO.

Si puges a la segona planta trobaràs més marionetes, dividides de manera cronològica i temàtica, amb sales dedicades als titelles d'espectacles teatrals, cinema i televisió. Et recordes dels guinyols de les Notícies del Guinyol o els personatges de Gomaespuma? En el MITA podràs veure'ls de prop.

Una de les joies del museu, almenys per als valencians, és Babalà, el simpàtic gos que va acompanyar els xiquets dels 90 des de la televisió. I no oblides que organitzen visites guiades, espectacles, cursos, contacontes, tallers de titelles i tota classe d'experiències lúdiques perfectes per a xiquets i, per què no? també adults.

#CARACTERÍSTIQUES