Fiestas de la Mare de Déu de la Salut

Main image

Multimèdia Gallery 

Cada 7 i 8 de setembre és festa a Algemesí, festa que la UNESCO va declarar patrimoni immaterial de la humanitat. Celebració de gran participació popular d’origen medieval (1247). Els rituals, transmesos de pares a fills, són plens d’expressions orals (teatre), música (seixanta-tres composicions), danses i representacions, amb reminiscències de cultes romans, cristians, musulmans i jueus. Cultures que van entreteixir l’essència d’esta terra i que es materialitza en la creació dels instruments musicals, en la inspiració de les melodies i en la variada indumentària utilitzada en la festa.

La música de dolçaina i tabal, les composicions orquestrals i de timbal que acompanyen les torres humanes de la Muixeranga i les danses de bastonets, pastoretes, carxofa, arquets, llauradores i tornejants, recreen i estimulen la memòria col·lectiva, transmetent missatges comuns i universals de sentiments visuals i sonors de gran plasticitat.

Durant la festa, Algemesí es transforma en un museu viu de la tradició valenciana i mediterrània amb l’entramat social de fe, tradició i cultura que comprenen les celebracions litúrgiques a la basílica, el paisatge sonor de campanes i l’entorn monumental del segle xvii on es fan les desfilades processionals amb la participació de més de mil quatre-cents figurants.

Més informació

Horari

Data d'inici

07/09/2020

Data finalització

08/09/2020

Tipus d'interès

Interés turístic