Multimèdia Gallery 

Acosta't a Alpuente a descobrir la seua Festivitat de la Verge de la Consolació. T'encantarà la quantitat de tradicions que conserven!

Alpuente, una població plena d'encant a la comarca dels Serrans en la qual podràs gaudir d'un interessant Museu Etnològic i d'un autèntic viatge al juràsic entre dinosaures, celebra unes interessants festes que no has de perdre't, les de la Verge de la Consolació.

La peculiaritat d'aquestes festes és que se celebren cada 3 anys, i en dues fases, una al maig i una altra a l'agost. Aquestes festes patronals se celebren primer el dijous de la tercera setmana de maig amb una romeria en la qual la imatge de Sant Blai s'emporta a Corcolilla, i es porta de tornada la imatge de la Verge de la Consolació.

Allí roman fins a la tercera setmana d'agost, i tant en l'anada com en la vinguda, hi participen xiquets vestits de manera molt especial, com si foren àngels, que van cantant els tradicionals "dits". Fins i tot porten ales de paper arrissat i plomes! En eixos dies festius se succeeixen les revetles, les desfilades de moros i cristians, les representacions, les cercaviles i molt, molt més. No et perdes aquesta festivitat plena de tradicions encantadores!

Més informació
Horari

Segundo domingo de mayo

Data d'inici

18/05/2023

Data finalització

21/05/2023