Galeria Multimèdia

Descobreix tot el que amaga Alpuente en el seu Museu Etnològic. Endinsa't en la seua història i sorprén-te.
Més informació
Horari

Dissabtes: 12 a 14h.
Diumenges: 12 a 14h. I dissabtes a la vesprada a l'hivern a les 16h i a l'estiu a les 17h. Durant els mesos de juliol i agost possibilitat de visita tots els dies (consultar en l'ajuntament).

En Alpuente trobaràs una destinació plena d'història, cultura i naturalesa. Si vols conéixer part dels seus secrets, has de visitar el seu Museu Etnològic.

Aquest museu es troba en un antic forn àrab del segle XIV. Aquest forn va funcionar fins a l'últim terç del segle XX i conserva increïbles arcs gòtics.

El Museu Etnològic d'Alpuente compta amb una gran mostra d'objectes de cultiu, utensilis de cuina que s'empraven en la vida quotidiana de tota la comarca i fins i tot fòssils. Es tracta d'un dels centres de col·laboració de la població, ja que part del contingut que es troba en aquest museu ha sigut donat per la població local.

A més, si t'has quedat amb ganes de saber-ne més, Alpuente té un recorregut monumental per alguns dels edificis més emblemàtics i plens d'història. El monument principal és el seu castell, situat a la part alta de la muntanya. En les ruïnes d'aquesta fortalesa es poden observar restes de procedència romana i àrab com aljubs, cisternes, gorgs... Encara que la millor part conservada del castell és la seua torre de la Veleta. Seguint aquesta ruta també pots visitar l'Església arxiprestal de La nostra Senyora de la Pietat, construïda entre el segle XIII i XV.

Arcs medievals, un aqüeducte, l'Ermita de la Puríssima... Tot això i molt més ho podràs descobrir en l'encantador poble d'Alpuente. Un lloc amb un gran patrimoni històric i cultural.