Castell de Benissanó

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix un dels castells millor conservats de la Comunitat Valenciana.

Recorrent els carrers de Benissanó, descobriràs part de la història d'aquest municipi de la província de València. En ell trobaràs el Castell de Benissanó, un dels millor conservats de la Comunitat Valenciana. Va ser edificat en la segona meitat del segle XV sobre el solar d'una antiga alqueria àrab denominada Benixanut.

Aquest edifici es considera un castell-palau, perquè en ell es conjugaven la fortalesa i la residència senyorial. Quant al seu aspecte primitiu, cal recalcar que el Castell de Benissanó comptava amb un pont llevadís i un fossat. En l'actualitat, se'n conserven les seues seccions i el jardí interior.

Si ens endinsem en la seua planta baixa, trobem el Pati d'Armes, les cavallerisses, una cuina original del segle XV, una cel·la de càstig i el vestíbul on s'accedia als antics subterranis, encara que ara estan habilitats com a cellers.

Quant a la planta noble del Castell de Benissanó, contemplem els seus impressionants sostres amb motius florals i paviments de ceràmica blava de finals del segle XIV i XV.

En el seu exterior, d'altra banda, antigament hi havia tres muralles i, en cadascuna d'elles, hi havia quatre torres col·locades a la mateixa distància i tres portals, el de Bétera, Llíria i València, que encara hui es mantenen perfectament restaurats.

Només has de visitar el Castell de Benissanó per a descobrir molts més secrets que s'amaguen entre eixes quatre parets.