Multimèdia Gallery 

Acosta't a Bocairent i descobreix les Covetes dels Moros, un conjunt de coves que pots visitar per a descobrir unes vistes espectaculars. Per dins i per fora!

Bocairent és un municipi de La Vall d'Albaida que compta amb molts atractius turístics que justifiquen la seua visita. Un dels més importants, sens dubte, són les Covetes del Moros. Si et preguntes què veure a Bocairent, les coves han d'estar en la teua llista!

Les Covetes dels Moros són un grup de coves-finestra que se situen a la meitat d'un penya-segat rocós. Aquestes coves han sigut creades artificialment per l'home i s'expandeixen al llarg d'una paret de roca vertical; des de l'exterior s'identifiquen perquè veuràs els forats a la pedra que serveixen de finestra per a les coves. Estan connectades entre si i es poden visitar per dins: és un recorregut absolutament fascinant que t'ofereix unes vistes increïbles de l'entorn.

El conjunt consta d'unes 50 finestres que donen accés a altres tantes cambres: podríem dir que hi ha unes 3-4 altures encara que no formen pisos regulars. Les cambres es comuniquen les unes amb les altres a través de trencaments a les parets i ximeneres, i s'ha instal·lat una escala exterior per a accedir-hi còmodament i gaudir d'elles.

La pregunta és qui les va crear i per què? Hi ha interpretacions sobre aquest tema. Les últimes investigacions arqueològiques afirmen que es tracta de graners o magatzems de seguretat de l'època andalusina, que servien a les comunitats llauradores que vivien al voltant. La seua creació data dels segles X-XI, si bé encara falta per determinar amb exactitud. Apunta't a les Covetes dels Moros i deixa't impregnar pel seu misteri.

Més informació
Horari

De martes a domingo, de 11.00 a 14.00 horas. Sábados y domingos: verano de 16.00 a 18.00 horas e invierno de 17.00 a 19.00 horas.