Museu Arqueològic Municipal

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix el passat de Bocairent a través del Museu Arqueològic Municipal. Una forma extraordinària de viatjar en el temps!

Més informació

Horari

Dissabtes i diumenges: 12 a 13h.

Una manera de conéixer la història de Bocairent és a través del seu Museu Arqueològic Municipal. Un lloc on podràs trobar algunes de les restes de jaciments de la ciutat, com fulles de sílex, raspadors, petxines, puntes de fletxa i destrals de pedra, amb una antiguitat que abasta des del Paleolític Superior fins a l'Edat mitjana.

D'on han tret aquestes restes arqueològiques? La major part han sigut recollides en jaciments del terme municipal, com les coves del Vinalopó, la Sarsa, la cova de la Gerra i la cova de la Monja.

Entre elles destaca la cova de la Sarsa. Ahí s'han trobat algunes de les restes del Neolític més importants de tot el Mediterrani occidental i, en el museu, s'exposa un gran nombre de peces de ceràmica cardial.

Un altre dels elements de més rellevància és el conegut com “Lleó de Bocairent”, una figura de la cultura ibèrica del segle IV a. C. que es conserva actualment en el Museu de Belles Arts de València.

Aquestes restes formen part de la història de Bocairent i ara tu pots conéixer-les. T'ho perdràs?