Galeria Multimèdia

Les restes iberes i romanes trobades a la localització d'aquest castell ens indiquen que estem davant d'un lloc que té molt a comptar. Vine al Racó d'Ademuz i enamora't d'aquestes terres.

El Castell de la xicoteta i bella Castielfabib va ser construït en època islàmica, encara que ens consta que es tracta d'un enclavament ple d'història, ja que se n'han trobat restes anteriors en excavacions arqueològiques. Presideix aquesta preciosa localitat, atorgant-li una silueta inconfusible coronant el turó sobre el qual es troba el municipi. Castielfabib ha integrat quasi per complet el seu recinte emmurallat en la seua trama urbana, i fins i tot l'Església Parroquial es troba pràcticament fusionada amb el castell.

En el marc de la Reconquesta, el Castell de Castielfabib va ser primer conquistat per Pere II d'Aragó, encara que va tornar a mans musulmanes i va haver de ser Jaume I qui el recuperara per a cedir-lo primer a l'Orde del Temple i després a la de Montesa.

Es tracta d'un monument que lamentablement ha sigut escenari de moltes guerres, com la Guerra de la Independència, les Guerres Carlistes o la Guerra Civil, que s'han cobrat part de la seua estructura i fisonomia, sent en l'actualitat la part més recognoscible la seua Torre de l'Homenatge.

Visitar el Castell de Castielfabib a València és un gran pla, ja que a l'entorn podràs gaudir de paisatges molt bells, com el Paratge Natural Municipal de la Mola dels Tres Regnes. L'entorn del riu Ebrón també és perfecte per a un dia a l'aire lliure, i des d'allí pots acostar-te a visitar un altre lloc de rellevància històrica com són les ruïnes del Convent de Sant Guillem. No deixes de visitar les restes de castell i muralles de Castielfabib i comença a explorar el Racó d'Ademuz!