Galeria Multimèdia

Castielfabib és una localitat tant monumental com evocadora que no has de perdre't en la teua visita al Racó d'Ademuz, descobreix el seu recinte emmurallat!

El recinte emmurallat de Castielfabib reuneix en un únic lloc un bon nombre d'edificacions i mostres de patrimoni històric de la localitat. Parlem d'un conjunt que ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural i que hui dia es pot visitar com a part d'una ruta històrica amb panells informatius.

A través d'eixa informació entendrem millor quina era la importància i el context del Castell de Castielfabib, inclòs en aquest recinte emmurallat juntament amb les torres, els propis panys o trams de muralla, i l'Església-fortalesa.

L'església es va situar en el seu moment en una fortificació preexistent, una torre de l'Edat mitjana en la qual encara s'aprecien notes del gòtic aragonés. Durant la Guerra Carlista va patir molts danys l'edifici, que va necessitar ser reconstruït, quedant l'interior en estil neoclàssic. Les restes de castell i recinte emmurallat de Castielfabib també inclouen, com hem comentat, diverses torres, com la de l'Hospital o Ombria, la Torreta, la torre Emmerletada o el Torrelló. El recinte emmurallat de Castielfabib conserva tres trams o panys de muralla i la Casa Abadia, que en origen era una construcció defensiva però que es va convertir en la "Casa del capellà" en el primer terç del segle XX.

Hi ha molt a veure a Castielfabib, i a més de valuosos edificis i restes patrimonials i històriques té la sort d'estar enclavat en un entorn natural privilegiat, en el qual pots seguir la ruta del riu Ebron perdent-te entre la vegetació natural i camps de pomes. No et perdes el ric patrimoni d'aquesta localitat i gaudeix enormement de la teua estada en aquest poble tan bonic!