De Castielfabib a Llíria

Main image

Multimèdia Gallery 

El principal al·licient d'esta ruta és poder vorejar les riberes del riu Túria en el seu trajecte pels territoris més ignots de les muntanyes valencianes, visitant els xicotets nuclis urbans rurals nascuts a la calor del gran riu valencià. En les proximitats del Racó d'Ademuz, el Túria ha excavat un canó sobre materials calcaris, a fi de salvar l'important escaló que separa l'elevada depressió de Terol del pròxim litoral valencià. El riu alberga en este tram boscos de ribera que beuen de les seues aigües encara netes d'impureses industrials i urbanes.

Sense cap dubte és un dels enclavaments millor conservats de la Comunitat Valenciana, amb les majors extensions de pinassa i savinars de totes les comarques centrals i interiors. Més avant, el riu Túria s'entolla en grans trams del seu discórrer amb les aigües regulades pels embassaments, la qual cosa no impedix que oferisca al viatger racons íntims, màgics i replets d'energia pels paisatges inabastables que ho conformen. Llocs ciclopis i espectaculars, resulten ser els trams més encaixats del discórrer de les aigües en paratges com els que seguixen a la paret de l'embassament de Benagéber. El riu mostra ací un trajecte de bellesa inexplicable que connecta amb la cua del embassament de Loriguilla.

#CARACTERÍSTIQUES

Ruta
De Castielfabib a Llíria, passant per Ademuz, la Pobla de Sant Miquel, Aras de los Olmos, Alpont, Titaguas, Tuéjar, Chelva, Calles, Domeño, Chulilla, Sot de Chera, Gestalgar, Bugarra i Pedralba.