Antiga Posada. Palau dels Vescomtes de Chelva

Main image
A la Plaça Major de Chelva trobem el seu imponent castell i muralles, conegut com el Palau Vescomtal de Chelva.

El Palau Vescomtal de Chelva és un edifici de finals del segle XIV, en el qual s'allotjava el Vescomte de Chelva, encara que les primeres construccions d'aquest conjunt daten del segle XII, amb l'alcàsser almohade com a màxim representant. A partir d'eixe moment, l'edifici va començar a evolucionar, amb un estil arquitectònic medieval que es conserva fins hui.

Aquest castell a Chelva ha arribat a ocupar la Plaça Major del poble, una ubicació curiosa ja que la majoria de castells se situaven en pujols i zones altes dels afores. Va ser declarat Bé d'Interés Cultural juntament amb les restes de muralles medievals que formen part del Centre Històric de Chelva; un senyal del seu interés patrimonial i històric i una invitació a visitar-lo per a conéixer-lo de prop.

Com a dada curiosa, en el segle XIX el palau va ser reformat per a albergar una posada, per això es coneix també com a Antiga Posada. En l'actualitat, la seua silueta destaca en el paisatge de Chelva i ens crida l'atenció per a atraure'ns cap a ell.

Si t'acostes a Chelva i vols aprofitar la visita, a més d'observar el Palau Vescomtal, també pots entrar a l'Església Arxiprestal de Nostra Senyora dels Àngels, una de les millors obres del barroc valencià i un emblema de la localitat. A més la tens molt a prop, ja que l'església també es troba a la Plaça Major. I si t'apassiona la història dels nostres pobles, fes un passeig pel barri jueu del Azoque, que conserva a la perfecció la seua essència medieval.