Multimèdia Gallery 

El castell dels diferents noms és un lloc rellevant en la història de València. Viatja en el temps i coneix els detalls.

El Puig de Santa Maria és una destinació rellevant, ja que va ser el lloc on Jaume I va assentar les seues tropes a l'espera del moment definitiu per a assaltar València. Envoltat del paisatge d'hortes d'aquesta localitat i en la part superior d'un turó es troba el Castell d'Enesa, un enclavament privilegiat per a aconseguir la conquesta de la València islàmica.

Si alguna cosa caracteritza el Castell d'Enesa és ser conegut per diversos noms: Castell de Jaume I, del Puig, de Yubayla i de Cebolla. L'edificació està repleta d'història. Si viatgem fins als seus orígens, la fortalesa va ser construïda pels àrabs. Poc més tard, El Cid prendria el lloc per a reconstruir-lo, emmurallar-lo i donar vida a una ciutat al seu voltant, la que hui coneixem com el Puig de Santa Maria.

El castell va ser construït amb fusta i pedra. Després del pas del Cid, Jaume I i altres reis, va quedar destruït, encara que roman el seu llegat. En la visita a aquest lloc podem observar els llenços de muralles i restes de torres i construccions auxiliars. Com a part de la seua funció defensiva, comptava amb un fossat per a deslliurar-se de invasors i lladres. En 2002 va ser declarat Bé d'Interés Cultural.

Un lloc marcat per la història que va deixar empremta. Te'n vens a conéixer-lo?