Galeria Multimèdia

Rep el seu nom per trobar-se en el que anys arrere, concretament en 1850, va ser l'intent de construcció d'una planta potabilitzadora, amb la finalitat de subministrar aigua potable a la capital i als pobles dels voltants per a així intentar eradicar les epidèmies i la pesta.

Este complex va servir durant més de 60 anys per a abastir València capital d'aigua depurada, segons els coneixements tècnics de l'època. Este complex s'estructurava per mitjà d'unes grans basses de decantació i una sèrie de filtres pels quals circulava l'aigua fins a un primer depòsit. Hui en dia, l'únic espai que es conserva del complex original, ha sigut convertit, després de restaurat, en sala d'exposicions. En esta construcció, en què destaca la utilització de la rajola caravista, es pot admirar una important mostra de l'enginyeria civil del segle XIX adaptada a un ús industrial, en la que va participar el famós enginyer Ildefonso Cerdá.

Les basses i filtres existents, ja sense ús, van donar pas en 2003 a este parc en què s'integren:

El Parc Temàtic d'Història Valenciana: zona d'enjardinament en què s'han col•locat una sèrie de panells ceràmics, amb il•lustracions del personatge de còmic valencià Pumby, que ens oferixen una visió cronològica de la història de la Comunitat Valenciana començant en l'Edat de Pedra i concloent en el segle actual.

I la mencionada "Sala d'Exposicions Els Filtres", l'entrada de la qual es troba al final del parc, en la que se celebren exposicions temporals d'art.
Més informació
TIPUS

Jardins