Avenida Blasco Ibáñez de Manises

Main image

Multimèdia Gallery 

Avinguda que constituïx una artèria principal del municipi en què podem veure: la Creu amb incrustacions ceràmiques sobre la pedra, el monument al ceramista maniser i una gran col·lecció de monòlits ceràmics.

Davant vostre es troba una creu de grans dimensions amb incrustacions ceràmiques sobre la pedra. És obra del ceramista maniser José Gimeno Martínez, inicialment erigida en el Calvari i traslladada a este lloc en 1973. És un exemple més que este artesà recrea, amb gran mestria, la ceràmica popular dels segles S.XVIII i XIX. Este monument es va construir en record de les víctimes de la Guerra Civil.

A la dreta, i uns metres més endavant, trobem el Monument al Ceramista Maniser, i en especial al Senyor José Gimeno Martínez, artesà exemplar que va destacar entre 1920 i 1970 en la recuperació per a Manises de la ceràmica popular dels segles XVIII i XIX, per mitjà de la investigació de fórmules i pràctiques desaparegudes de caràcter tradicional. Amb el seu treball i creativitat, l'artesà José Gimeno va fer que la ceràmica valenciana recobrara el seu prestigi. Este monument, inaugurat en 1969, és obra de l'escultor valencià Octavio Vicent.

Al llarg de tota l'avinguda hi ha tota una sèrie de monòlits ceràmics, que encapçalats per l'escut de Manises i una vista del municipi, ens mostren de manera gràfica tots els estadis que intervenen en el procés d'elaboració de la ceràmica, a més de la vida i obres del llorejat escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez, de qui rep el seu nom esta avinguda. Estos panells ceràmics són obra de l'artesà ceramista Juan Colón Buendia, artesà que, seguint el solc de José Gimeno Martínez, ha recreat a la perfecció l'estil de la taulelleria valenciana dels segles XVIII i XIX.