Fatxada de l'antiga fàbrica de ceràmica de Juan Bautista Huerta Aviñó, El Arte

Main image

Multimèdia Gallery 

Juan Bautista Huerta Aviñó, va ser un ceramista virtuós del reflex metàl•lic, que va utilitzar en el revestiment d'este edifici, construït en 1922. Les possibilitats decoratives dels taulellets, pintats en daurat i en blau de cobalt sobre fons blanc, li donen singularitat a esta fatxada, que servia també com a reclam publicitari dels productes que fabricava.
Els temes principals dels panells fan referència al bon comerç: representat per Mercuri i els seus atributs; a la productivitat: present en les banyes de l'abundància dels quals ixen infinitat de peces de ceràmica, i al bon fabricar: amb la representació del got de l'Alhambra, paradigma llavors, de la millor realització ceràmica de tots els temps.

El sòcol es va realitzar amb la tècnica del trencadís, influència de les obres de Gaudí. En ell es pot llegir la data de construcció de l'edifici 1922.

L'edifici complia una doble funció puix era fàbrica, que ocupava a més la part posterior de la fatxada, i vivenda del propi ceramista, que ocupava la primera planta.

En 1924 se li va afegir a l'edifici principal un segon cos amb decoració d'estil hispanoàrab inspirat en les algepseries de l'Alhambra.

Este edifici és un bon exponent de la importància que va tindre la indústria ceràmica de Manises durant el primer terç del segle XX.

Més informació

Horari

Horario del museo: lunes, 10.00 a 14.30 h; de martes a viernes, 10.00 a 14.30 h y 16.00 a 19.00 h; sábados, de 10.0 a 13.00 h; domingos, cerrado