Multimèdia Gallery 

Descobreix aquest interessant museu situat en un edifici del segle XVII i sorprén-te de la riquesa patrimonial i històrica de la seua col·lecció.
Més informació
Època

Todo el año

El Museu Parroquial de Montesa, a La Costera, és fàcil de trobar enfront de la torre campanar, i ens sorprendrà tant per l'edifici que l'alberga com per la seua col·lecció. La construcció és del segle XVII i sabem que va ser habitatge del sotsclauer o cavaller encarregat d'exercir la jurisdicció en nom de l'orde de Montesa, tan lligada a la història d'aquesta població.

La planta baixa del Museu Parroquial de Montesa, que sorprén pel seu arc, recull sobretot elements arquitectònics que venen del Castell de Montesa, d'origen iber-romà i amb una història molt interessant que val la pena conéixer i incloure en la teua ruta.

Trobarem diversos capitells i escuts del castell, així com obres pictòriques que es trobaven a la parròquia. També s'ha recollit una interessant mostra ceràmica que inclou una col·lecció de plats dedicats a contindre els olis que s'utilitzaven en la unció de malalts. Els retaules també són un important reclam, com el del segle XVII, que representa els Misteris del Rosari.

Podràs observar de prop com eren les vestidures dels sacerdots en el segle XVII i amb la seua col·lecció de retrats podràs posar cara, per a acabar, a diversos cavallers de l'orde de Montesa que van ser claus en la història d'aquesta localitat. Si acabada la teua visita al Museu Parroquial et preguntes què veure a Montesa, t'aconsellem pujar al seu increïble castell per a després passejar pels carrers més típics de la ciutat. Anota el Museu Parroquial de Montesa en la teua llista de destinacions culturals i descobreix una localitat amb molta història que contar!