Multimèdia Gallery 

Montroi és un poble de 2.822 habitants (2018), situat a la Ribera Alta, a 145 metres d'altitud sobre el nivell de la mar, i a 26,8 km de distància de la Ciutat de València. El terme fa límit pel nord-aquest amb Montserrat, pel nord-oest amb Turis, pel sud-oest amb Dos Aguas i pel sud-aquest amb Real.


El color del terreny ha donat nom al poble i a la foia on es troba. Del llatí vulgar Montes Rúbeos, les Muntanyes Roges deriven del topònim Montrobios (documentat en el segle X), singularitzat anteriorment Montroyo que és com els àrabs denominaven la muntanya de Montroi.


El vell poble de Montroi, des de l'època de l'alta edat mitjana fins a l'expulsió dels moriscos va ser un nucli assentat en el cim de la muntanya, on hui descansa la Torre-Castillo, emblema de Montroi. Era un poblat de 25 cases aproximadament.


En el s. XVII es va fundar en poble nou de Montroi, on està en l'actualitat, entre la muntanya i el riu Magre.


Montroi es caracteritza per les seues tradicions (vinàcules, apicultura), per les seues bandes de música, per la seua gastronomia... Un poble treballador ple de cultura. En el seu nucli del poble es *celenbra la seua gran fira FIVAMEL (Fira Valenciana de la Mel), que li dona el seu segon nom com municipi més dolç de la Comunitat Valenciana. La fira ja ha complit en 2021 el seu 25 Aniversari i rep una gran massa de visitants en aqueix cap de setmana.

#CARACTERÍSTIQUES
Documents PDF