Coneix l'entorn d'Oliva

Main image

Multimèdia Gallery 

A més de les sorprenents platges d’Oliva, la nostra ciutat ofereix moltes possibilitats per als amants de la muntanya. El més bonic, sens dubte, són els paisatges de mar i muntanya que poden veure’s des dels punts més alts del nostre territori. D’entre tots els recorreguts, cal destacar la ruta de la “Font del Frare” i “Font de Mª Rosa” per ser el punt més alt d’Oliva, on s’ofereixen unes magnífiques vistes de la comarca de La Safor i La Marina. A més, la Ruta de les Covatelles permet explorar els millors boscos de la nostra ciutat. Sens dubte, els amants del senderisme i les rutes amb bicicleta, troben a Oliva totes les opcions ja siga en MTB, Trail, Road o una combinació de les mateixes.

RUTES DE SENDERISME


Sender “Puig del Frare” i “Font Mª Rosa”

La ruta de la Font de Maria Rosa és una de les més singulars del terme municipal d’Oliva, que passa també pels termes de Villalonga i la Font d’en Carròs. L’itinerari comença en la urbanització Panorama II, i ascendeix fins el cim del Puig del Frare, un dels punts més elevats d’Oliva, on es contemplen unes magnífiques vistes de les costes de la comarca de La Safor i La Marina.


Punt d’inici: Urbanització Panorama II

Distància: 2,5 km

Durada: 1 hora

Dificultat: mitjana


Sender Puig Covatelles

Des de la urbanització Panorama II, s’inicia una ruta interessant cap al cim del Puig de Covatelles. Al llarg del trajecte es poden observar el bosc típicament mediterrani i algunes construccions rurals d’interès.


Punt d’inici: Urbanització Panorama II

Distància: 2,4 km

Durada: 1 hora

Dificultat: mitjana


Pujada al Castell de Santa Anna

Esta ruta es pot iniciar des del carrer “del Niño”. A uns 50 metres ens desviarem pel carrer que comença la pujada al Calvari, i immediatament iniciem la pujada per la senda que condueix al Castell de Santa Anna. Arribarem al cim de la muntanya des d’on s’observa una magnífica vista panoràmica del centre històric, les platges i el Parc natural de la Marjal Pego-Oliva.


Punt d’inici: “Carrer del Calvari”

Distància: 1 km

Durada: 20 minuts

Dificultat: baixaRUTES CICLOTURÍSTIQUES


Camí natural de La Safor – D'Oliva a Gandia

La ruta transcorre per l’antic traçat del ferrocarril Carcaixent-Dènia, considerat com el tren de via estreta més antic de la península (1864), construït per al comerç de la taronja i la seda. La ruta es pot iniciar a Oliva al final del Passeig de Joan Fuster, seguint el carril bici cap al municipi de Piles. El traçat és recte i còmode, i durant el recorregut es poden observar infraestructures de reg en les parcel•les de tarongers. El camí segueix cap a la ciutat de Gandia. Una vegada allí es pot accedir cap al Parc de l’Estació on es troba una antiga locomotora restaurada i exposada com a escultura.


Punt d’inici: Carril bici Oliva-Gandia

Distància: 6,5 km

Durada: 2 hores 30 minuts

Dificultat: baixa


En bici pel Xiricull

El recorregut s’inicia a l’encreuament entre el Passeig dels “Rajolars” i el Camí de la Carrasca. El trajecte té una pendent suau al llarg de la zona de les Mines i comença a ascendir a partir del Pujalet fins arribar a la Font del Xiricull. Des del Camí de Santa Fe es torna a Oliva, passant per la muntanya del Cavall Bernat.


Punt d’inici: Passeig del “Rajolars”

Distància: 5 km

Durada: 2 hores

Dificultat: mitjana


En bici a la Font Salada i Parc Natural Marjal Pego-Oliva

Aquesta ruta té el seu punt d’inici en l’institut Gabriel Ciscar. Transcorre per un camí pla entre tarongers a través del Camí Vell de Pego. Per la desviació de l’Aigüera de Sant Josep, s’arriba al brollador d’aigües termals de la Font Salada. Un excel•lent lloc per prendre un bany i relaxar-se en les seues aigües medicinals de reconegut prestigi. Des de la Font Salada ens podem endinsar, també, en el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i arribar fins el Calapatar seguint el llit del riu Bullent. Un hàbitat excel•lent per a endemismes tan singulars com el samaruc i altres espècies que viuen en el parc.


Punt d’inici: Col•legi Alfadalí

Distància: 6,8 km

Durada: 2 hores 15 minuts

Dificultat: baixa