Galeria Multimèdia

Oliva acull durant la segona quinzena de juliol les seues tradicionals festes de Moros i Cristians en commemoració històrica a les batalles que es van lliurar durant la Reconquesta.

Aquesta celebració, declarada festa d’Interès Turístic Autonòmic, es caracteritza per la seua espectacularitat en actes i desfilades, no solament pels vestits, sinó també per la participació de carrosses i animals muntats, com cavalls, elefants i dromedaris, pels seus seguicis, els seus grups de dolçaines i percussió o per la gran quantitat de pólvora empleada, convertint-se en un gran espectacle visual.

El Dia de l'Entrà, que se celebra el divendres, els capitans, ambaixadors i banderers, entre altres protagonistes festius, desfilen abillats de cridaners i elegants vestits que proporcionen un excepcional espectacle de color i música. Posteriorment es representa el Desembarcament, on l'Ambaixada Mora arriba a terra mentre els cristians esperen en la costa, on s'interpreta la Batalla d'Arcabusseria, acompanyada de focs artificials. En la vesprada del dissabte arriba la cridanera partida d'escacs vivents que disputen tots dos bàndols. Les lluites finalitzen el diumenge amb el Dia de la Germanor i la gran desfilada de comparses.

Més informació
Horari

Festa laboral local, 21 de juliol, Moros i Cristians.
*Dates aproximades. És recomanable confirmar prèviament les dates de celebració*

Data d'inici

21/07/2023

Data finalització

23/07/2023

Tipus d'interès

Interés turístic autonòmic