Itineraris i rutes culturals

Main image

Multimèdia Gallery 

Per a tots aquells apassionats de la cultura i de la història, Oliva ofereix un ampli ventall de possibilitats perquè els seus visitants puguen, alhora que conèixer la ciutat, gaudir de passejades tranquil·les pels carrers empedrats del seu centre històric. Si el que desitja és gaudir d’una tranquil·la passejada per carrerons estrets i laberíntics, Oliva disposa de dos itineraris per l’antic Raval morisc indicats per senyals, on podrà visitar entre altres llocs, el pintoresc carrer de La Hoz o el Tossalet del Doix, un mirador on delectar-se amb les seues vistes panoràmiques. Si per contra, el que busca és impregnar-se de la cultura i de la tradició de la ciutat, disposa d’un altre itinerari per la Vila comtal, que ens mostra diversos museus com ara l’Etnològic, un veritable món de vida on descobrir diversos aspectes de la més recent cultura de la Safor. A més, recorrerà carrers farcits de casalots nobiliaris, d’arquitectura rústica i elegant, i de restes de l’imponent palau dels senyors Centelles i Riu Sech. Si tot això no és suficient, Oliva compta amb un castell fortalesa a la part alta de la seua muntanya, i té habilitat el seu accés a través d’unes escales que us facilitaran enormement la pujada. Una vegada allí, podreu contemplar tota la ciutat d’Oliva des de les altures, on es descobreix tot el seu traçat urbanístic i els seus edificis d’incalculable valor com les esglésies de Santa Maria i de Sant Roc amb les seues característiques cúpules blaves. No ho dubteu, submergiu-vos a la nostra ciutat per conèixer-la a través de la nostra àmplia oferta cultural.


Itinerari per la Vila Comtal

El recorregut per la Vila Comtal passa per casones nobiliàries d’arquitectura rústica i elegant. Remuntant pel portal de l’antiga muralla, es descobreixen les restes del Palau, un exemplar de l’arquitectura renaixentista pertanyent als Senyors de Centelles i Riu Sech.

Punt d’inici: Plaça d’Alonso

Durada: 1 hora 30 minuts

Dificultat: baixa
Itinerari pel Raval Morisc

Un amagatall d’empinats carrerons, herència d’antics habitants, converteixen la passejada en una experiència calmant que ens traslladarà als anys de convivència amb la cultura àrab.

Punt d’inici: Plaça d’Alonso

Durada: 2 hores

Dificultat: baixa
Itinerari Gerreria- Pinet

En aquest itinerari es poden observar elements arquitectònics, ceràmics i de devoció relacionats amb la història de la ciutat. La ruta comença al carrer de Sant Vicent, antic accés a Oliva, on es troba l’Ermita amb el mateix nom construïda en 1725. El recorregut continua per l’Ermita dels Sants Antonis fins a arribar a la Plaça de Vista Bella, nomenada així per les belles vistes que es poden contemplar de la ciutat. La ruta acaba a la Plaça de Ganguis on es diu que antigament transcorria un riu subterrani.

Punt d’inici: Portal Ermita de Sant Vicent

Durada: 1 hora

Dificultat: baixa

#CARACTERÍSTIQUES