MUSEU CASA MAYANS

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix el Modernisme i la Il·lustració a la Casa Mayans. Tot un viatge en el temps.

Més informació

Horari

Horari d'hivern:
Dilluns: tancat
De dimarts a dissabte: de 10:00h a 13:30h i de 17:00h a 20:00h
Diumenge: de 11:00h a 13:30h

Horari d'estiu:
Dilluns: tancat
De dimarts a dissabte: de 10:00h a 13:30h i de 16:00h a 19:30h
Diumenge: de 11:00h a 13:30h

Preu

Gratuït

Descobrir Oliva, aquest preciós municipi de La Safor, és viatjar cap al Modernisme i la Il·lustració a través de la seua Casa Mayans.

Aquest museu de la Il·lustració es troba en el domicili original de Gregorio Mayans, on cadascuna de les estades, com la cuina, el menjador, la biblioteca o les habitacions, i els estris, s'han conservat tal com estaven.

Quant a l'arquitectura de l'edifici, es diferencien tres plantes i compta amb una porta en arc de mig punt amb dovelles, mentre que en la part superior està l'escut dels Mayans.

La visita al Museu de la Il·lustració s'inicia amb un audiovisual sobre la figura de Mayans i la seua trajectòria intel·lectual en el marc de la Il·lustració històrica en terres valencianes i espanyoles. En la planta noble és on es desenvolupa l'exposició permanent sobre la vida quotidiana en el segle XVIII, organitzada a partir de materials històrics originals que recreen les condicions materials de la vida de la família Mayans.

D'entre el nombrós conjunt de materials exposats destaquen els retrats de D. Gregorio i d'un dels seus germans, Manuel Mayans, de finals del segle XVIII i principis del XIX.

L'excepcional recreació de l'àmbit domèstic de l'època, sumada a la conservació de l'arquitectura original de la casa, són un referent per a comprendre millor la labor de defensa de la crítica i la lluita per la llibertat de pensament que va dur a terme D. Gregorio des del seu retir d'Oliva.