Galeria Multimèdia

El Museu Casa Mayans és la subseu del MuVIM a Oliva. Una antiga casa senyorial que ara és un niu d'art.
Més informació
Horari

Horari d'hivern:
Dilluns: tancat
De dimarts a dissabte: de 10:00h a 13:30h i de 17:00h a 20:00h
Diumenge: de 11:00h a 13:30h

Horari d'estiu:
Dilluns: tancat
De dimarts a dissabte: de 10:00h a 13:30h i de 16:00h a 19:30h
Diumenge: de 11:00h a 13:30h

Preu

Gratuït

La Casa Mayans va servir de domicili a Gregorio Mayans i a la seua família en els quasi 30 anys que va viure a Oliva, la seua ciutat natal. Aquest habitatge es va rehabilitar primer en 1988 com a Casa de la Cultura, i des del 1999 és seu oficial a Oliva del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

Si visites aquest museu, el primer que trobaràs és un audiovisual sobre la figura de Mayans i la seua trajectòria en el marc de la Il·lustració en terres valencianes. En la planta noble de l'edifici ens topem amb una exposició permanent sobre com era la vida en el segle XVIII, feta a partir de materials històrics i facsímils, i en la qual es recrea com vivia la família Mayans a les diferents estances de la casa: l'alcova principal, els dormitoris dels fills, la cuina, el menjador i la biblioteca.

Entre les moltes peces exposades en aquest museu destaquen els retrats de Gregorio i el seu germà Manuel Mayans, que daten de finals del segle XVIII i principis el segle XIX. Acosta-t'hi a descobrir aquesta casa senyorial del segle XVIII, que conserva una excel·lent recreació de l'àmbit domèstic de l'època, a més de preservar l'arquitectura original. Mayans va ser un intel·lectual que, des del seu retir a Oliva, va lluitar per la llibertat de pensament. Hui aquesta casa museu li ret homenatge i guarda la seua memòria; motius més que suficients per a visitar-la i gaudir de tot el que ens ha de contar.