Multimèdia Gallery 

Les festes en honor a Sant Antoni Abat d'Olocau, declarada com a Festa d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, és la més important de l'hivern i un gran referent de la comarca del Camp de Túria.

La monumentalitat de la foguera, “l'arròs amb fessols i naps”, “els rollets” i la benedicció dels animals la converteixen en un gran atractiu turístic, celebrat el cap de setmana més pròxim al 17 de gener.

La festa comença amb l'espectacular i tradicional muntatge de la Foguera pels veïns d'Olocau en la Plaça major, enfront de l'Església de "La nostra Senyora del Rosari". El muntatge culmina el divendres a la nit i s'utilitzen 50 tones de llenya.

El dissabte és el gran dia de trobada, es realitza un menjar de germanor "d'arròs amb fesols i naps”, una foguera infantil i xocolatada. Finalitza la vesprada amb la processó en honor a Sant Antoni Abad i la benedicció de la foguera. A la nit arriba l'esperada "encesa" i el foc il·lumina la plaça, mentre el so del volteig de les campanes no cessa i entren en escena els focs artificials de Ricardo Caballer, que fan màgic i especial aquest moment tan bonic per a tots els sentits.

La festa contínua el diumenge al matí, amb la “baixà dels rotllets” des de la Casa de la Senyoria fins a l'Església de La nostra Senyora del Rosari acompanyats per la banda musical La Melodia. En finalitzar la missa es realitza la benedicció d'animals i repartiment de rotllos de Sant Antoni.

Les brases de la foguera es mantenen durant cinc dies perquè els veïns i visitants puguen gaudir de carns i embotits.

Mentre queden brases perdura la festa.

Més informació
Data d'inici

21/01/2022

Data finalització

23/01/2022

Tipus d'interès

Interés turístic local