Casa de la Senyoria i Torre de Pardines

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix la Casa Pairal dels Comtes d'Olocau

La Casa de la Senyoria és un conjunt monumental declarat Bé d'Interés Cultural en 1998. Consta de dos elements, la Casa Pairal dels comtes d'Olocau i la Torre de Pardines

La Torre de Pardines data del segle XIII i formava part del sistema de vigilància i defensa del Castell del Real. Al mateix temps defensava a la xicoteta alqueria islàmica, els habitants de la qual, mantenien.

Després de la conquesta de Jaume I de les terres valencianes a la noblesa islàmica, la torre és reaprofitada en una nova construcció palatina com a eix central del nou edifici.

Les primeres referències sobre la construcció d'una casa al voltant de la torre són del segle XV per part la família Vilaragut, una important família noble valenciana. Després d'aquesta remodelació es va convertir en centre administratiu de la baronia d'Olocau, en substitució del Castell del Real.

A partir del segle XVII la baronia passarà a ser un comtat, que acabarà en mans de la família Fenollet. Aquesta família sofrirà els grans terratrémols del segle XVIII (1748 i 1755) que destruiran el palau i part de la Torre de Pardines. L'any 1796 finalitza la construcció d'una nova casa pairal per als comtes d'Olocau, que es conserva i pot visitar-se en l'actualitat. A la planta superior n'hi ha la cuina, les habitacions i els grans salons. En la planta inferior les cavalleries, l'almàssera i el graner. L'any 1805 es va ampliar el palau amb la construcció d'almàsseres i un celler amb una espectacular volta paredada o catalana.

Actualment alberga en el seu interior la Tourist Info d'Olocau i la Col·lecció Museogràfica del Puntal dels Llops.

Més informació

Una altra informació

Es fan visites guiades gratuïtes sota concertació prèvia.

Horari

Dimarts, dijous i divendres de 8:30 a 14:30 h. Dimecres de 8:30 a 14 h.
Dissabte matí de 8:30 a 14 h. Dissabte vesprada de 16 a 18:30 h.
Diumenge de 8:00 a 14 h.
Festius de 8:00 a 14 h.