El Castell del Real

Main image

Multimèdia Gallery 

Castell del s XI que apareix al Cantar del Mio Cid amb el nom, Hisn al Uqab. És l'origen del nom d'Olocau i ofereix des de la seua ubicació una de les millors vistes de la plana del Túria en estar a 574 metres sobre el nivell del mar.

També nomenat Castell del Reial de Vilaragut i Castell Alí Maimó, aquesta fortificació va ser una de les últimes en rendir-se durant la conquesta de Jaume I.  Juntament amb els Castells de Xelva i Morvedre, defensava pel nord la zona de València dels atacs d'Aragó. Es troba en posició dominant de les valls i muntanyes que ho envolten i comunicat visualment amb la Torre d'Olla de Marines. La fortificació té un perímetre irregular, per l'adaptació al terreny i en el seu interior alberga dos recintes. L'exterior, de major extensió, en el que sols trobem un aljub i la base d'un compartiment de planta quadrangular, i un recinte interior, situat en una prominència rocosa, que tanca les dependències principals del castell.

A la zona més elevada del recinte interior, destaca la torre, des de la que es dominen les valls properes i es troba coberta amb volta de mig canó de 6,23 metres de longitud. Els murs de la construcció, en el seu conjunt, són de gres i calç i per tant formen una sòlida massa. Es van aplicar també alguns aspectes de la tècnica constructiva de tàpia.

Més informació

Com arribar


Des de València s'agafa l'autovia d'Ademús (CV-35) fins a la sortida de la CV-25 (Marines-Olocau-Gàtova). Continuem per la mateixa 9 km fins a arribar a la sortida del poliesportiu d'Olocau. Estacionem el cotxe i agafem el carrer Sant Josep pujant la costera. En acabar el carrer, agafem el camí antic de les Coves d'Alonso del Castell que ens portarà fins al mateix.

#CARACTERÍSTIQUES