El Puntal dels Llops

Main image

Multimèdia Gallery 

El Puntal dels Llops és un dels jaciments arqueològics d'època ibera més importants de la Comunitat Valenciana

Es tracta d'una talaia per a la defensa i la vigilància del territori edetà ocupada entre els segles V i II abans de la nostra era. Ubicada als contraforts meridionals de la Serra Calderona, va ser la residència d’un aristòcrata, membre de l’elit guerrera eqüestre d’Edeta, la seua família i la gent que depenia d’ella.

Destaca la seua impressionant muralla, la torre de guaita i un conjunt d’habitacions obertes a un carrer central que recorre longitudinalment l’assentament.

A més de les activitats militars, les excavacions van mostrar que al poblat es van dur a terme activitats domèstiques quotidianes com ara les relacionades amb la preparació d’aliments, amb pràctiques rituals, i activitats agràries, mineres i artesanals.

Des del jaciment del Puntal dels Llops es domina un paisatge extens que abasta tot el Camp del Túria, l’Horta de València i el litoral. Als vessants del Puntal, ocupats per un bosc mediterrani molt ben conservat, trobem, fins i tot, restes de bancals i antics cultius d’oliveres, vinyes, garroferes i figueres.

Més informació

Com arribar

Des de València s'agafa l'autovia d'Ademús (CV-35) fins a la sortida de la CV-25 (Marines-Olocau-Gàtova). Continuem per la mateixa 8 km fins a arribar a la sortida del cementiri d'Olocau. Estacionem el cotxe i després de pujar per una senda 35 minuts caminat, s'arriba al jaciment.

Horari

De dimecres a diumenge de 09:00 a 15:00 hores

Una altra informació

Es realitzen visites guiades gratuïtes sota concertació prèvia

#CARACTERÍSTIQUES