Multimèdia Gallery 

Font construïda a la fi del s. XVIII on els comtes d'Olocau es refrescaven a l'estiu en els seus passejos vespertins.

No pots anar-te d'Olocau sense conéixer la Font del Frare, un lloc on deixar-se portar i viatjar al segle XVIII... Enmig de la vall i entre muntanyes tallades a pic i amples garroferes centenàries, veiem la font, dedicada a Sant Diego pel cinqué comte d'Olocau, Diego Manuel de Fenollet, que mane construir el seu camí i la font en 1796.

La font s'obri amb un cercle on hi ha un retaule ceràmic de Sant Diego i una làpida que recorda al noble que va manar la seua construcció. En els laterals d'aquest cercle hi havia dos bancs de pedra, un dels quals va desaparéixer en una riuada i l'altre encara està. El lloc mostra la gràcia de les construccions del s. XVIII, inspirades en el pensament il·lustrat del qual formaven part els nobles Fenollet. La família comtal i especialment la comtessa Simforosa Crespí de Valldaura, van triar aquest racó per a passejar durant les seues estades estiuenques a Olocau.

Més informació
Com arribar

Des de València s'agafa l'autovia d'Ademús (CV-35) fins a l'eixida de la CV-25 (Marines-Olocau-Gàtova). Continuem per la mateixa 9 km fins a arribar a Olocau. Estacionem el cotxe i agafem l'avinguda del Font del Frare i eixim del poble pel camí vell de la Font del Frare que ens portarà fins ella.