Galeria Multimèdia

FESTA DEL CORPUS CHRISTI D’ONTINYENT 2022
Més informació
Data d'inici

10/06/2023

Data finalització

11/06/2023

El Corpus Christi («cos de Crist» en llatí) és una festa catòlica instituïda pel papa Urbà IV el 8 de setembre de 1264 amb la finalitat de proclamar i augmentar la fe dels creients en Jesucrist —present en el sacrament de l’eucaristia—, que se celebra el següent dijous al huité diumenge de Pasqua, és a dir, 60 dies després del diumenge de Resurrecció. A Ontinyent és costum que hi participen diversos balls processionals, que també intervenen en les festes patronals en honor a la Puríssima Concepció. L’explicació la trobem en l’any 1745, quan el papa Benet XIV va concedir per bul·la pontifícia el títol de Patrona Canònica d’Ontinyent a la Puríssima Concepció i, com a tal, amb el privilegi de dur baldaquí.

 

Programa d’actes:


Dissabte 10 de juny. Vespra del Corpus. Cercavila dels Gegants i Cabets

19:00h - Eixida dels Gegants, Cabets i Gegantons des de la plaça de la Vila amb el següent itinerari: carrer de l’Església, carrer de Sant Pere de Verona, plaça de Sant Pere de Verona, carrer de la Trinitat, carrer de les Roses, plaça Major, carrer de Maians, carrer de Josep Melcior Gomis, carrer de Maians, carrer del Regall, carrer de la Magdalena, pujadeta del Fossaret i plaça de la Vila. Els Cabets van acompanyats per la colla de xirimiters i tabaleters El Regall i els Gegants pel grup de música antiga Menestrils.

Els acompanyarà també La Tartuga, recuperada en desembre de 2015, ballant al compàs de la partitura composada pel músic ontinyentí Ferran Sanchis i Gandia, amb el grup de percussió i dolçaina La Colla.

 

 

Diumenge 11 de juny. Festivitat del Corpus Christi.

17:00h - Concert-repic del Corpus Christi al campanar de la Vila. Concert cerimonial de prop de mitja hora de durada, un dels quatre que es fan al cap de l'any.

18:00h - Solemne Eucaristia del Corpus a l’església de l’Assumpció de Santa Maria.

En finalitzar la missa, Processó cívico-religiosa amb la participació dels balls processionals d’Ontinyent: Gegants i Cabets, Gegantons, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, Tartuga i l’Àguila. A continuació,els membres del Grup de Danses d’Ontinyent realitzen la tradicional Enramada del Corpus amb plantes aromàtiques. La Creu processional dóna pas als xiquets i les xiquetes de “primera comunió” i a aquelles persones que desitgen acompanyar el Santíssim, que és dut sota pal·li daurat.

 

Recorregut: plaça de la Vila, carrer de l’Església, carrer de Sant Pere de Verona, plaça de Sant Pere de Verona, carrer de la Trinitat, carrer de les Roses, plaça de Baix, cantalar del Clot, carrer Morales, carrer de Maians, carrer del Cantalar de Sant Carles, carrer de Santa Rosa, plaça de Sant Domingo, carrer Alcalde Paco Montés, carrer del Dos de Maig, carrer de l’almoina de l’Eixea, carrer Gomis, carrer de Maians, plaça Major, carrer del Regall, carrer de la Magdalena, pujadeta del Fossaret i plaça de la Vila.

# Disponibilitat
Tot l’any