Galeria Multimèdia

Com ja va fen-se des de l’any 2000, dins del temps d’Advent, en concret, cada 22 de desembre, en l’església de Santa Maria d’Ontinyent, podem gaudir de la posada en escena del Cant de la Sibil·la.

Es tracta d’un cant religiós medieval. Es déu tenir en compte, que en l’antiguitat, les sibil·les exercien de pitonisses i per això eren consultades per a conèixer el futur.
Després de la incorporació de la Dansa de la Mort, i dels diferents personatges que participen com les paques, mories o filaners, la representació arriba al nivell de Drama Litúrgic en temps d’Advent.
La dramatització comença amb la lectura de la introducció dels Llibres Sagrats, seguit d’una tempestat aconseguida amb efectes sonors i visuals.

Una vegada les Paques arriben al seu lloc, després d’un toc de campanes, comença una melodia que indica als personatges de la Dansa de la Mort que es troben asseguts entre el públic que tenen que arrimar-se al escenari perquè la Mort va a realitzar l’eixida dels Hades.
Una vegada tots morts, s’escoltaran les campanes i a continuació, la Mort, seguida dels personatges, escenificarà el descens cap als Hades, per a traure d’allí a les Sibil·les.

Cal destacar la escenografia, que té com a base l’excel·lent caixa acústica que conforma el temple gòtic de l’Església Arxiprestal de Santa Maria. També s’afegeixen diferents elements decoratius amb un significat determinat. Es poden trobar set parells de canelobres ornaments amb elements vegetals. En un lateral del escenari, trobem la creu ansada, antic símbol egipci que representa el triomf de la vida sobre la mort i el segell de Salomó, típic canelobre jueu de set braços. Les dos sibil·les, portaran el llibre de la Sibil·la i l’espasa.

Ja saben, si volen gaudir del espectacle, tots els anys, el 22 de desembre a les 20.30 en l’Església de Santa Arxiprestal de Santa Maria.
Més informació
Data d'inici

22/12/2023

Data finalització

22/12/2023