Multimèdia Gallery 

Pujar al Calvari de Paterna ens dona unes vistes magnífiques del riu, l'horta i la població. És una zona perfecta per a tota classe d'activitats d'oci.

El Calvari de Paterna és un espai que ens ofereix vistes de somni a tot el territori que l'envolta. En el passat, el solar del Calvari albergava el Castell de Paterna, l'antic alcàsser àrab, que va ser enderrocat totalment en el segle XVIII i del qual només es conserven xicotetes restes.

En l'època contemporània, aquest calvari ha tingut diversos usos. A la fi del segle XIX i principis del segle XX es representava el Viacrucis, d'on prové el nom actual, i durant la dècada dels 20 va complir una funció d'escola per a xiquets de Paterna.

En l'actualitat és una gran plaça oberta que s'usa de manera puntual per a fer exposicions a l'aire lliure, actes festers i activitats d'oci, a més de ser un punt de pas obligatori en les visites guiades per Paterna.

El calvari està declarat Bé d'Interés Cultural i en el seu centre s'alça una torre-rellotge recent, de rajola lluïda. Té dos cossos i el segon és un cub que alberga un rellotge de quatre esferes, coronat per un crucifix.

Hui dia encara es conserven algunes restes de la vella muralla, una de les portes i un túnel subterrani construït amb volta de canó, on trobaràs atuells antics.

T'animem a aprofitar els moments de l'any en què s'obrin les portes del Calvari per a visitar-lo i contemplar l'immens paisatge que es mostra als teus peus. Entendràs per què era un punt d'interés estratègic i vigilància en el passat; ara és un espai públic que tots podem gaudir en bona companyia.