Museu Municipal de Requena

Main image

Multimèdia Gallery 

El Museu Municipal de Requena compta amb tres espais permanents per a descobrir-lo tot sobre les ciències naturals, la paleontologia i l'etnologia.

Més informació

Descobrir Requena també és conéixer tot el patrimoni que hi ha en aquesta localitat valenciana. Si visites aquesta destinació, no pots perdre't el Museu Municipal de Requena. Aquest emblemàtic edifici es troba en l'antic Convent del Carme.

En aquest museu s'exhibeixen diferents obres i, sobretot, material arqueològic. Hi ha diferents exposicions permanents, com la de ciències naturals, la d'arqueologia o l'etnològica.

En el Museu Municipal de Requena destaca la col·lecció paleontològica, formada per exemplars fòssils de la comarca Utiel-Requena, una mostra zoològica d'animals dissecats de la comarca i una representació de la col·lecció malacològica del Naturalista Valencià Siro de Fez. Aquesta col·lecció té una evident funció didàctica, ja que grans i xiquets podran aprendre i descobrir els animals que regnaven en diferents períodes geològics.

En la part etnològica del museu es mostra el procés complet de l'elaboració del vi, des de la preparació de la terra fins a la verema i l'embotellat. A més, també compten amb sales dedicades a la indumentària tradicional de la comarca i l'habitatge rural i urbà dels segles XVIII i XIX.

I en la zona de ciències naturals podràs trobar una representació de la flora, fauna i altres materials referents als éssers vius i els seus ecosistemes. Tot això, acompanyat per un audiovisual que repassa els tres ecosistemes bàsics de la comarca: els aiguamolls, les zones de cultiu i la muntanya.

Descobreix Requena a través de les seues exposicions en el Museu Municipal.