Aprofitant el curs regular del riu Sot, les seues aigües han sigut aprofitades per a diversos usos, com és el cas dels quatre molins existents; El de Manuel Zahonero, El molí del Comte, el del Pocillo i el Molí del Tio Lucero.

El molí del Pocillo es troba situat als afores, al costat del riu Sot. Es tracta d'un antic molí de gra, mogut per aigua des de finals del segle XIX. L'aigua per al seu funcionament la rebia a través d'una séquia paral·lela, al camí d'accés, que finalitzava en una bassa de regulació de cabal en la part posterior de l'edifici. En l'interior conserva peces de l'antiga maquinària, engranatges i una pedra cilíndrica.

El molí del Tio Lucero, es troba en l'extrem sud-est de la població al costat del marge dret del riu. El seu origen és de finals del segle XIX. Es tracta d'un antic molí de gra mogut per l'aigua pertanyent al curs del riu Sot. Durant principis del segle XX, va funcionar amb una dinamo per a produir energia elèctrica que abastiria únicament l'enllumenat públic. És en 1949 quan es transforma en molí de blat i dacsa després de constituir-se la Cooperativa Elèctrica de Sot de Chera que subministraria la llum de la Mina de Caolí de Dos Hermanas i Sot de Chera. Actualment és de propietat privada.

El Molí de Las Fuentes situat pròxim a l'oest del nucli urbà seguint la carretera comarcal en direcció a Chera, a uns dos quilòmetres, prenent la pista forestal que conduïx al paratge conegut com Las Fuentes. Pertany a l'arquitectura popular o tradicional de finals del segle XIX. Es tracta d'un antic molí de gra, mogut per aigua. Era un edifici de dos plantes, encara que actualment roman en estat ruïnós. L'aigua per al seu funcionament la rebia a través d'una séquia per la part posterior que finalitzava en una bassa de regulació, a la qual s'arriba pel camí d'accés després d'una xicoteta costa. En l'interior conserva poques peces de l'antiga maquinària, encara que si conserva una peça cilíndrica.