Festivitat de Sant Vicent Màrtir

Main image

Multimèdia Gallery 

El 22 de gener els valencians celebren el dia del seu patró. Vicente va ser un jove diaca martiritzat a València l'any 304 per orde de l'emperador Dioclecià, que va despertar gran fervor entre la població. Va ser nomenat patró de la Ciutat i amb el pas del temps es van ampliar els esdeveniments en honor al Màrtir. A més de ser patró de València, Sant Vicent Màrtir és també patró del Gremi de Sastres i Modistes.

El matí del 22 de gener l'actuació de dolçainers precedix la celebració d'una missa solemne en la parròquia de Sant Vicent. Al terme de la mateixa té lloc una processó general dedicada al Sant que recorre part dels llocs on, segons la tradició, va rebre martiri.

En esta data també se celebra el bateig de Sant Vicent Ferrer, gran devot de Sant Vicent Màrtir. La dita festa està organitzada per la Reial Associació de la Pila Baptismal de Sant Vicent Ferrer i comença cada any amb la mostra dels bults de Sant Esteve. Els acompanyants van vestits d'època representant els personatges que van estar en el bateig de Sant Vicent Ferrer: el capellà, el sagristà, dos jurats i el jurat major, virrei i virreina, negre i negra, pare, la comare amb el xiquet, la padrina i sis dames més. Últimament s'han incorporat altres personatges.

Més informació

Horari

Día 22, fiesta laboral local, únicamente en el término de la ciudad situado de cruces para dentro

Data d'inici

22/01/2020

Data finalització

22/01/2020

Tipus d'interès

Interés turístic local