Galeria Multimèdia

Descobreix la història i el patrimoni que amaga el Monestir de Sant Miquel dels Reis.

Perdre't per València et pot portar a llocs amb molt d'encant com el Monestir de Sant Miquel dels Reis. Actualment, aquest edifici és la seu de la Biblioteca Valenciana.

El monestir es va alçar en el segle XVI sobre l'antiga abadia mercedària de Sant Bernat de Rascanya i la seua construcció va començar l'any 1546 pel claustre sud, seguint els plànols de Juan de Vidaña i Alonso de Covarrubias. Però, poc després de la mort del seu fundador, el 1550, les obres es van paralitzar.

Les obres del monestir van continuar vint anys després amb menor disposició econòmica i amb una clara influència de l'Escorial. Aquestes es van allargar durant els segles XVII i XVIII.

Arquitectònicament, la façana de l'edifici és renaixentista i està emmarcada per dues torres que, en el comunicat superior, es van completar amb columnes salomòniques barroques. El temple està disposat en una sola nau, mentre que el monestir compta amb dos claustres, envoltats per galeries. Una joia digna de visitar.

Al llarg de la història, aquest edifici ha servit com a asil durant l'any 1856 o com a presó en el segle XX. El Monestir de Sant Miquel dels Reis té molta història i molts tresors patrimonials amagats entre les seues quatre parets. Visita aquesta meravellosa seu de la Biblioteca Valenciana i deixa't sorprendre per la seua bellesa.

A més del seu encant monumental, al Monestir de Sant Miquel dels Reis també pots gaudir d'una àmplia oferta d'activitats, com visites guiades, exposicions, tallers i trobades amb autors, recitals, obres de teatre i un llarg etcètera dedicat, especialment, a promoure la lectura i la creació literària.

Més informació
Horari

- De lunes a viernes: de 9 a 20 horas. - sábado: de 9 a 13:30 horas. - Fallas: de 9 a 18:30 horas. - Agosto 2015: De lunes a viernes, de 9 a 14 horas. - Navidad 2014-2015: Se cerrarán los días: 24 (Nochebuena), 25 (Navidad), 27, 31 (Nochevieja), 1 de enero (Año Nuevo), 3 y 6 (Reyes) .