Galeria Multimèdia

Descobreix la història de València a través dels seus monuments i edificis. No perdes l'oportunitat de visitar les Drassanes!
Més informació
Horari

Dimarts a dissabtes: 9:30 - 14:00 i 15:00 - 19:00
Diumenges: 9:30 - 15:00

València és una destinació plena d'història i això es veu tan sols fent un passeig pels seus carrers. Si ens acostem a la Marina, trobarem autèntiques joies, com les Drassanes.

Aquesta antiga drassana i magatzem d'utensilis navals va ser reconvertida i, actualment, s'utilitza com a sala d'exposicions temporals i com a seu del Museu Marítim Joaquín Saludes.

El seu origen es remunta a l'any 1338, quan es va decidir construir un magatzem per a guardar rems, veles i altres efectes navals de la ciutat. Per aquella època, la finalitat de les drassanes era més artesanal, ja que ací era on es construïen els vaixells, tant militars com comercials. A la fi del segle XIV ja apareixen les Drassanes en els documents municipals, un testimoniatge clau sobre l'esplendor de València com a referent comercial.

Les Reials Drassanes del Grau de València, a més, estan declarades Monument Historicoartístic Nacional i Bé d'Interés Cultural. Aquest conjunt d'edificis gòtics va ser restaurat en els anys 90 per l'arquitecte valencià Manuel Portaceli Roig i van ser inaugurades de nou en 1994.

Vine a passejar per la zona litoral de València i sorprén-te amb un espai que desborda cultura i història.