Submergeix-te en un museu que respira folklore, tradició i artesania.

La Casa de les Roques té el seu origen en el segle XV. Es va construir entre els anys 1435 i 1447, amb l'objectiu d'albergar els carros, estendards, trages i tot tipus d'objectes que s'utilitzaven en la processó del Corpus Christi. Aquesta casa es troba a València, al barri del Carme, i destaca per la seua alta façana des de la qual eixen les populars Roques.

A la Casa de les Roques es conserven també tres àguiles fetes de fusta i cartó sobredaurats, i les armadures dels gegants amb les seues vestimentes. S'han fet moltes reformes a l'immoble amb el pas del temps, com a conseqüència de riuades i bombardejos. L'última gran intervenció es va dur a terme en 1980.

Aquest museu és el millor lloc per a conéixer l'origen de la processó del Corpus Christi i la seua importància dins de la tradició valenciana. És un acte religiós i festiu que trau al carrer a diversos personatges de l'Antic i Nou Testament; la seua intenció en els inicis era promoure el catolicisme entre la població. La riquesa dels símbols, la gran faena d'artesania que hi ha darrere, les danses i la indumentària de la processó són elements en els quals aprofundiràs si visites el Museu del Corpus. Casa de les Roques.

T'estàs preguntant què veure a València? Si t'apassiona la cultura popular, una visita a aquest museu és la millor manera d'endinsar-te en una part essencial de la identitat de València. T'estan esperant!