Parc Natural Hoces de Cabriel

Main image

Multimèdia Gallery 

El riu Cabriol serveix de divisòria entre les terres valencianes i les castellanes durant més de 50 km des de l'embassament de Contreras fins a la confluència amb el riu Xúquer a Cofrentes. El sinuós curs del riu és l'eix d'una amplíssima àrea molt poc transformada i conservada d'una manera excepcional, hàbitat de rica vegetació i d'ocells protegits com l'àguila reial, l'àguila de panxa blanca i el brúfol.

El riu constituïx, així mateix, una de les millors reserves fluvials de fauna amb poblacions de llúdria de riu, carranc autòcton i madrilla del Xúquer.

La vall del Cabriol és el bosc de ribera millor conservat de la Comunitat Valenciana i està format per galeries de xops, salzes i tamarindes, al costat dels que creixen canyes, juncs i canyís.

Les parets rocoses que rodegen el riu estan cobertes d'un dens bosc de pi blanc, amb presència puntual de carrasques i roures valencians. A més el bosc és ric en plantes autòctones mediterrànies com el romaní, el llentiscle, l'arboç, el boix o la savina albar.

Des de Villargordo del Cabriel s'accedeix a les espectaculars agulles de los Cuchillos i la vall de Fuenseca. Entre els paratges de Vadocañas i Villatoya el Cabriel s'encaixa en una sèrie de meandres coneguts com Las Hoces. Es pot arribar a Villatoya i l'aldea de Casas del Río des de Requena.

Més informació

TIPUS

Parcs