Galería Multimedia

Visita el Castillo del Buey Negro en Argelita y disfruta de las maravillosas vistas.

El Castell del Bou Negre és un Bé d'Interés Cultural que forma part del patrimoni històric d'Argelita. Aquest castell es troba en una muntanya que limita Argelita Ludiente, en el parapet rocós que es desploma sobre l'estret del riu Villahermosa. Es troba a 748 metres d'altitud i pots acostar-t'hi a través de rutes que pugen per la muntanya i ens ofereixen un paisatge espectacular.

No és clar l'origen del Castell del Bou Negre però hi ha documents que certifiquen que ja existia a la fi del segle XII. És una fortalesa de grans dimensions que va dominar sobre una gran extensió de territori; el seu accés estava protegit per una muralla i una torre que defensava l'entrada. A l'interior es troba la torre, de planta rectangular, construïda en pedra de picapedrer.

El castell va tindre protagonisme en època islàmica però prompte es va deixar d'usar. En el segle XIX va ser reocupat per dos masies que, per a dur a terme la seua activitat agrícola, van aprofitar pedres del castell. Ara es troba en ruïnes i queden en peus llenços de muralles i els basaments de torrasses. Quan visites Argelita, alces la vista i observes les restes del castell al capdamunt, ja sabràs de què es tracta! I si t'animes, posa't sabatilles còmodes i puja per la muntanya per a veure-ho més a prop.