Col·lecció Museogràfica permanent de Cinctorres- Museu de Dinosaures

Main image
El jaciment Ana de dinosaures a Cinctorres és la visita perfecta per a xicotets i majors que vulguen descobrir més sobre paleontologia.
Més informació
Època

Cretácico inferior, hace 125 millones de años.

El museu al costat del jaciment és la guinda del pastís.El Museu de Dinosaures de Cinctorres es troba dins del Palau de Santjoans, al centre de la població, actualment el Palau es troba en fase de restauració i no és possible visitar el Museu. És un edifici del gòtic civil que va pertànyer, com el seu nom indica, a la casa noble de Santjoan; la seua estructura actual és del segle XVII encara que es va edificar dos segles abans.

El jaciment Ana de Cinctorres, es va descobrir l'any 1998 i, des d'aleshores, se n'han recuperat més de 800 fòssils en diverses campanyes d'excavació; tot un tresor històric que ha sigut material d'investigació per a molts professionals. Les troballes del jaciment Ana són de gran importància. En breu les podrem vore al Museu del Palau de Santjoans.

Podrem conéixer de manera clara i didàctica tots els processos pels quals passa un fòssil, des que es troba al jaciment fins que s'exposa i conserva en un museu.

Passa't per l'Oficina de Turisme de Cinctorres on podràs informar-te de com arribar al Jaciment, trobaràs rèpliques de dinosaures a tamany real i panells explicatius que ens mostren de manera panoràmica com eren els temps en els quals vivien els dinosaures. Una autèntica meravella!