Multimèdia Gallery 

Monumentos

Blogs en video

La Comunitat Valenciana, a més de la seua gastronomia i els seus paratges naturals, compta amb un immens patrimoni artístic-cultural que es pot veure plasmat en la gran quantitat de monuments que omplin de nord a sud i d'est a oest el nostre territori.


Els monuments en la Comunitat Valenciana tenen una gran rellevància i un important valor historicoartístic. Des dels romans fins als fenicis i visigots, tots han deixat la seua petjada al llarg dels segles. Podem recórrer tota la Comunitat Valenciana visitant cadascun dels seus monuments per a descobrir tota la història, les tradicions i els secrets millor guardats de la nostra terra.

A més, podem visitar jaciments arqueològics com els de la Costa Blanca o fer un tour pels castells de la comarca del Vinalopó.

Si comencem a recórrer la Comunitat Valenciana, trobem destinacions com Elx, que compta amb tres Patrimonis de la Humanitat i un reconeixement, declarats per la UNESCO, com són el mític Palmerar d’Elx; el Misteri d’Elx, un drama sacre líric sobre la mort, l'assumpció i la coronació de la Verge, i el Centre de Cultura Tradicional-Museu Escolar de Pusol, respectivament. Aquest últim és un projecte educatiu innovador que té dos objectius generals: promoure l'educació basada en valors mitjançant la integració del patrimoni cultural i natural, i contribuir a la preservació del patrimoni d'Elx.

Si seguim la ruta pels monuments, trobem una ruta europea de l'arquitectura modernista a Novelda y Alcoi o el conjunt històric de El Castell de Guadalest.

Hi ha joies de totes les èpoques, fins i tot medievals com les que trobem a Catí en plena naturalesa o en un dels pobles més bonics d'Espanya com és Morella.

Si ens dirigim cap al nord de la Comunitat Valenciana, trobarem monuments com el Castell del Papa Lluna a Peníscola, un lloc on la història ompli cadascun dels carrers del seu barri antic, o les Viles Modernistes de la platja del Voramar a Benicàssim.

La història ens envolta i són moltes les destinacions que compten amb gran part del patrimoni històric i cultural de la Comunitat Valenciana. Si ens n’anem cap a les grans capitals de província, podem trobar, a València, una tradició centenària com el Tribunal de les Aigües, la Llotja de la Seda o les Torres de Serrans i de Quart.

Aquests són només alguns dels tresors i joies que té la Comunitat Valenciana, només has de perdre't en les seues destinacions i descobrir la història que ha conformat els nostres dies.  

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Jardí històric
BIC Arxiu
BIC Monument
BIC Conjunt Històric
BIC Zona Arqueològica

Inspira't

Et proposem començar la teua visita a Sagunt coneixent un preciós edifici amb molta història on trobaràs valuosa informació per a la teua escapada. Pren-ne nota!
La província de València amaga tantes sorpreses com pugues imaginar, és una destinació perfecta si t'agrada col·leccionar fotos de les teues escapades o si eres un apassionat de les lents i les càmeres! Pren nota d'alguns dels millors llocs per a immortalitzar, encara que és impossible citar-los tots!
Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.
La província de Castelló està plena de llocs màgics on aconseguir imatges que t'encantarà compartir. Acompanya'ns a descobrir-los i prepara una excepcional ruta fotogràfica!

Notícies

Propostes de viatge