Monuments

Monuments

El patrimoni artístic i cultural de la Comunitat Valenciana és immens. Ha sigut terra d'acolliment de moltes de les civilitzacions que van habitar durant segles el Mediterrani (romans, fenicis, omeies, visigots…), i així s'hi ha anat configurant un llegat artístic i monumental d’incalculable valor.
Des dels jaciments arqueològics de la Costa Blanca fins als castells de la comarca del Vinalopó que formen part d'una de les rutes culturals més representatives de la província. Municipis com Elx, una destinació única que té 3 distincions per la UNESCO; Novelda o Alcoi, totes dues incloses en la ruta europea de l'arquitectura modernista; Orihuela i els seus múltiples monuments, o el Castell de Guadalest. A la província de Castelló trobem joies medievals com els municipis de Catí, Morella o Vilafamés. Benicàssim, Orpesa o Peníscola s’alineen al costat de Castelló de la Plana per a mostrar un llegat ric en història i cultura. També hi trobem construccions monumentals com el castell del Papa Luna i les vil·les modernistes de la platja de Voramar de Benicàssim. A València capital, destaquen tradicions centenàries com el Tribunal de les Aigües, i monuments com la Llotja de la Seda, les Torres de Serrans o les Torres de Quart, vestigi de l'antiga ciutat emmurallada.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Jardí històric
BIC Arxiu
BIC Monument
BIC Conjunt Històric
BIC Zona Arqueològica

Inspira't

image
Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.
image
A la localitat de Nules, municipi situat a l'àrea costanera de la província de Castelló, a Espanya, hi ha una ruta perfecta per a gaudir del cicloturisme en companyia dels xiquets.
image
Descobrir la Comunitat Valenciana en família pot convertir-se en l'aventura de l'any. Et detallem tots els plans que ací t'esperen i et convidem a viure'ls tots.
image
Si vols conéixer El Campello d'una manera original i divertida, et proposem les visites teatralitzades a la Illeta dels Banyets, un dels jaciments més importants del Mediterrani hispànic.

Notícies

Propostes de viatge