Blogs en video

La Comunitat Valenciana, a més de la seua gastronomia i els seus paratges naturals, compta amb un immens patrimoni artístic-cultural que es pot veure plasmat en la gran quantitat de monuments que omplin de nord a sud i d'est a oest el nostre territori.


Els monuments en la Comunitat Valenciana tenen una gran rellevància i un important valor historicoartístic. Des dels romans fins als fenicis i visigots, tots han deixat la seua petjada al llarg dels segles. Podem recórrer tota la Comunitat Valenciana visitant cadascun dels seus monuments per a descobrir tota la història, les tradicions i els secrets millor guardats de la nostra terra.

A més, podem visitar jaciments arqueològics com els de la Costa Blanca o fer un tour pels castells de la comarca del Vinalopó.

Si comencem a recórrer la Comunitat Valenciana, trobem destinacions com Elx, que compta amb tres Patrimonis de la Humanitat i un reconeixement, declarats per la UNESCO, com són el mític Palmerar d’Elx; el Misteri d’Elx, un drama sacre líric sobre la mort, l'assumpció i la coronació de la Verge, i el Centre de Cultura Tradicional-Museu Escolar de Pusol, respectivament. Aquest últim és un projecte educatiu innovador que té dos objectius generals: promoure l'educació basada en valors mitjançant la integració del patrimoni cultural i natural, i contribuir a la preservació del patrimoni d'Elx.

Si seguim la ruta pels monuments, trobem una ruta europea de l'arquitectura modernista a Novelda y Alcoi o el conjunt històric de El Castell de Guadalest.

Hi ha joies de totes les èpoques, fins i tot medievals com les que trobem a Catí en plena naturalesa o en un dels pobles més bonics d'Espanya com és Morella.

Si ens dirigim cap al nord de la Comunitat Valenciana, trobarem monuments com el Castell del Papa Lluna a Peníscola, un lloc on la història ompli cadascun dels carrers del seu barri antic, o les Viles Modernistes de la platja del Voramar a Benicàssim.

La història ens envolta i són moltes les destinacions que compten amb gran part del patrimoni històric i cultural de la Comunitat Valenciana. Si ens n’anem cap a les grans capitals de província, podem trobar, a València, una tradició centenària com el Tribunal de les Aigües, la Llotja de la Seda o les Torres de Serrans i de Quart.

Aquests són només alguns dels tresors i joies que té la Comunitat Valenciana, només has de perdre't en les seues destinacions i descobrir la història que ha conformat els nostres dies.  

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Jardí històric
BIC Arxiu
BIC Monument
BIC Conjunt Històric
BIC Zona Arqueològica

Inspira't

Viatja en el temps i descobreix la història, el passat i el present de Gandia. Prepara't per a conéixer tots els secrets, eixos que s'amaguen entre les parets d'un bell lloc.
Hi ha racons curiosos a Peníscola que et trobes en caminar pels carrers d'aquest bell poble banyat pel mar Mediterrani. De camí al castell templer del Papa Luna, trobaràs un edifici singular amb una curiosa història: la Casa de les Petxines.
El Pont de Novembre és perfecte per a descobrir nous racons i plans a la Comunitat Valenciana. Pren-ne bona nota!
Descobrir la Comunitat Valenciana en família pot convertir-se en l'aventura de l'any. Et detallem tots els plans que ací t'esperen i et convidem a viure'ls tots.

Propostes de viatge

Publicacions