Blogs en video

Cada vegada més visitants s'inclinen per gaudir d'experiències de turisme actiu a la Comunitat Valenciana. Descobreix quants plans i aventures pots fer realitat en els nostres paisatges.


Què és el turisme actiu? Aquesta expressió es refereix a aquelles activitats lúdiques o esportives que es realitzen en espais naturals. Pot ser molt dinàmic i arriscat, així com tranquil i contemplatiu. Dins d'aquesta categoria s'inclouen activitats tan variades com l'observació d'aus o estreles, les rutes guiades de senderisme, activitats aquàtiques, vies ferrates, turisme eqüestre, escalada, salt de pont i molt més.

El turisme actiu a la Comunitat Valenciana gaudeix de molt bona salut, i n’és prova la gran quantitat d'empreses dedicades a aquesta classe d'activitats que pots trobar operant al nostre territori. Repassarem algunes de les activitats de turisme actiu més populars a cadascuna de les nostres províncies, perquè citar-les totes és impossible, i et convidem a apuntar-te a alguna d'elles. 

Turisme actiu Alacant

La província d'Alacant et pot oferir moltes alternatives de turisme actiu, per exemple, la mateixa ciutat d’Alacant pot ser l'escenari d'un dia pujat a una taula de paddle surf, en la zona del Cap de l'Horta, i en la fascinant  Benidorm pots optar per recórrer el Pac Natural de la Serra Gelada amb bicicleta elèctrica

A la Cova Tallada desde Xàbia podràs practicar caiac i snorkel, i per als amants de la fauna, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva és el lloc ideal per a identificar espècies d'aus amb ajuda d'uns prismàtics. Per citar un últim exemple d'activitat de turisme actiu, encara que la llista és molt més llarga, et proposem recórrer una emocionant ruta amb bici per Alcoi.

Turisme actiu Castelló

Les empreses de turisme actiu a Castelló tenen paisatges increïbles per a triar, com els pròxims a Onda, que conviden a la pràctica del barranquisme, una activitat plena d'adrenalina i molt divertida, mentre que a Figueroles és possible realitzar espeleologia aquàtica o vertical en paisatges subterranis realment interessants. 

La zona de Montanejos té tant a oferir als amants del turisme actiu que tan sols et direm que no te la pots perdre. Allí serà possible fer salt de pont, ràfting, passejos en canoes… i el millor és que estaran a l'abast de tots, siga quina siga la seua edat o experiència!

Una altra zona realment bonica en la qual practicar turisme actiu és la Tinença de Benifassà, on les rutes guiades et portaran a recórrer pobles ocults entre muntanyes i boscos d'increïble bellesa. Finalment, encara que som conscients que les possibilitats de turisme actiu a Castelló són moltíssimes, et proposem apuntar-te a un passeig amb moto aquàtica per Orpesa​​​​​​​

Turisme actiu València

Les empreses de turisme actiu a la Comunitat Valenciana també ens ofereixen alternatives a l'aire lliure a la província de València. Els paratges naturals del Parc Natural de les Gorges del Cabriol són un verdader paradís per als amants del turisme actiu. Des d'allí es pot optar per ràfting, caiac, barranquisme o rutes de senderisme plenes de bellesa.

Cofrentes i Cortes de Pallás estan en el lloc perfecte per a convertir-se en el port des del qual salpe un creuer fluvial pel riu Xúquer, en un tram del mateix en el qual les parets verticals et deixaran bocabadat.

Per citar tres últims exemples, encara que som conscients que les possibilitats de turisme actiu són moltes més, et recomanem practicar paddle surf a la Marina de València, divertir-te amb una batalla de pintura practicant paintball a Navarrés, on pots, a més, apuntar-te a una activitat de caiac o recórrer els paisatges d’Oliva amb una bicicleta de muntanya. T'esperem! 

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Especialitats

Inspira't

El pont d'octubre és un gran moment per a descobrir i enamorar-se de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents maneres de fer-ho. Tria la teua!
Gaudeix d'una nova manera de treballar. Viu viatjant i instal·la la teua oficina en un lloc tan enriquidor com Benidorm. No voldràs anar-te’n!
Respira, explora, sent, descobreix i enamora't de la naturalesa de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents alternatives per a viure una experiència molt mediterrània. T'hi apuntes?
Endinsa't en Dénia i descobreix tot el que la seua costa i el seu fons marí poden fer-te viure i sentir.

Publicacions

Propostes de viatge