Galeria Multimèdia

Astromaestrat
Astroturismo
Astroturismo

Blogs en video

Observar les estreles ha sigut una experiència que ha commogut la humanitat des de molts segles arrere. Descobreix on pots gaudir-ho en el nostre territori!

Què és astroturisme? Aquesta branca del turisme científic es preocupa d'observar els cels de nit, aprenent i reconeixent els cossos celestes, el seu comportament i fins i tot alguns mites i històries que els envolten. L’astroturisme a la Comunitat Valenciana compta amb llocs perfectes per a sorprendre't amb la dimensió del cel de nit, com els pobles blancs de la serrania de València. Intentarem recollir alguns d'ells!


Astroturisme a Castelló

A la provincia de Castelló, trobem zones amb nits sense contaminació lumínica perfectes per a gaudir de les estreles, com Culla, on pots trobar un observatori astronòmic turísticMorella, la zona de els Ports o del Desert de les Palmes

Es tracta de llocs amb bells paisatges que recórrer de dia, guardant una mica de forces per a la nit, moment en què la bellesa del firmament arriba al seu màxim apogeu. I si t'acostes a Castelló de la Plana, el teu interés per les estreles també pot veure's recompensat: què et sembla acostar-te al Planetari del Grau de Castelló i veure quins plans i propostes d'observació astronòmica té preparats? 

Astroturisme a València

L’astroturisme a la Comunitat Valenciana té la sort de comptar amb una reserva Starlight a la Serrania de València, la qual cosa significa que és un lloc idoni per a l'observació dels astres i que, a més, s’hi proposen experiències i plans amb els quals gaudir-lo. 

Aras de los Olmos, Titaguas, Alpuente i La Yesa són els llocs assenyalats com a idonis per a l’astroturisme, encara que a poc a poc aquest tipus de turisme cobra força i cada vegada més cases rurals i empreses de serveis turístics t'ajuden a identificar constel·lacions! A més, es tracta de localitats amb molt d'encant amb centres històrics que val la pena visitar. 

Astroturisme a Alacant

En el nostre viatge per alguns dels llocs on millor es veuen les estreles i altres cossos celestes, hem de detindre'ns en la singular Illa de Tabarca. L'illa habitada més xicoteta d'Espanya, a més de comptar amb una increïble riquesa en la biodiversitat dels seus fons marins, és un gran lloc des del qual contemplar el cel de nit. De fet ha sigut certificada com a “Paratge Starlight”!

Ens acomiadem aconsellant Ontinyent com a destinació per a veure les estreles, ja que a la seua baixa contaminació lumínica podem sumar les iniciatives que la Fundació Starlight ha reconegut en el seu territori, que a més està ple d'història i paratges que visitar. Descobreix aquests llocs i molts més, i aprén a reconéixer els astres que il·luminen les nits!

Troba

Nom
Província 
Castelló/Castellón
València
Municipis
Tipus
Empreses de servicis complementaris
Esdeveniments
Experiències
Oficines de Turisme

Inspira't

Deixa't captivar per la immensitat de l'univers i descobreix tot el que el turisme científic pot aportar-te. T'assegurem que no et deixarà indiferent.

Publicacions